Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2010.013, dag maand 2010

Herindeling Wedren geeft wandelaars lucht

Met het doel de wandelaars meer ruimte te verschaffen is start- en finishterrein de Wedren van de Vierdaagse volledig opnieuw ingedeeld. De opstelling van de registratiebureaus voor met name de 40 km wandelaars leverde voorgaande jaren zoveel ruimtelijke problemen op, dat maatregelen niet konden uitblijven.

Zichtlijnen

"Alle 40 km bureaus zijn nu geplaatst op het grote plein van de Wedren, gedeeltelijk op de plaats waar voorheen de 50km bureaus stonden en gedeeltelijk op de plaats waar voorheen hoofdsponsor New Balance zijn stands stond", licht Gerard Beelen, verantwoordelijk bestuurslid van Stichting DE 4DAAGSE, toe.
Hoewel met alle, behalve de `dubbeldekker' met daarin de horeca en het perscentrum, tenten en units op de Wedren geschoven is, is het overzicht bewaard gebleven en zijn ook de zichtlijnen onaangetast. De 50 km bureaus verhuizen naar het Julianaplein en komen daar samen met de 30 km bureaus te staan. Beelen: "De Centrale Administratie gaat van de zuidzijde van de Wedren naar de noordzijde, parallel aan het fietspad langs de Prins Bernardstraat."

Promodorp

De verkoop- en promotiestand van hoofdsponsor New Balance is opgeschoven richting Bijleveldsingel en krijgt betere aansluiting op het promodorp waar de meeste commerciële partners van de Vierdaagse zijn ondergebracht."
"Belangrijk is ook te melden dat de massagedienst komt te werken in het Julianapark, achter de grote Rode Kruis-tent, het deel dat wij aanmerken als Blarenpoli/Massage", aldus Beelen tenslotte.

94^e EDITIE | 20-23 JULI 2010