Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 8 juli 2010

1275-2010 Diefstal uit woning, Vlissingen
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan het Van Nispenplein in Vlissingen.
Uit de woning zijn enkele tientallen euro's en een mobiele telefoon met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

1276-2010 Diefstal uit woning, Westkapelle
Woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Joossesweg in Westkapelle.
Uit de woning zijn enkele tientallen euro's en sieraden met onbekende waarde weggenomen. Er is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend.

1277-2010 Aanvulling op persbericht 1256
De 58-jarige automobilist uit Kapelle, die maandag 5 juli is aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding heeft aangifte gedaan van bedreiging.
De automobilist reed, op de Dorpsdijk in Vrouwenpolder, een Duitse fietsster aan nadat zij plotseling een geparkeerd staande vrachtauto voorbij reed. Zij deed dit op het moment dat de automobilist bijna naast de vrachtauto reed (vanuit tegengestelde richting). Na de aanrijding stopte de automobilist om met het groepje fietsers (waar de vrouw deel van uitmaakte) in gesprek te gaan. Enkelen van de fietsers duwden de automobilist. De automobilist voelde zich hierdoor bedreigd, stapte in zijn auto en reed weg. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan van bedreiging.

Bericht 1256:
Automobilist aangehouden voor doorrijden na ongeval, Vrouwenpolder
Door de politie is maandagmiddag omstreeks 15.00 uur een 58-jarige man uit Kapelle aangehouden. De man was eerder vanmiddag betrokken bij een aanrijding waarbij een tweetal fietsers gewond raakten. Na de aanrijding was hij weggereden zonder zijn gegevens bekend te maken.
Het ongeval vond rond 14.00 uur plaats op de Dorpsdijk in Vrouwenpolder. De 58-jarige man reed in zijn auto met daarachter een caravan. Enkele fietsers kwamen hem op de Dorpsdijk tegemoet fietsen. Tijdens het passeren kwam de auto met caravan in aanraking met de fietsers. De automobilist was kort even uit zijn auto gestapt maar reed vervolgens weg zonder zijn gegevens achter te laten. De twee fietsers, een Duits echtpaar, liet hij gewond achter. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De vrouw had een pijnlijke voet en de man mogelijk een gebroken rib. Na behandeling konden zij later het ziekenhuis weer verlaten.
Gelukkig had een getuige het kenteken van de doorrijder genoteerd. Dit werd doorgegeven aan de politie die de man later in Kats kon aanhouden.