Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam


8/7

Promotie

Denise Bijlenga: 'Women and/or children first. Methods to handle multiple outcomes in obstetrics'. Promotores zijn prof.dr. G.J. Bonsel, hoogleraar Evaluatie-onderzoek Gezondheidszorg (Erasmus MC, Rotterdam) en prof.dr. B.W.J. Mol, hoogleraar Klinisch Evaluatie-onderzoek in de verloskunde, gynaecologie en fertiliteit. Co-promotor is dr. E. Birnie (Erasmus MC, Rotterdam).
Bijlenga behandelt methodologische aspecten van onderzoek naar complexe beslissingen, toegespitst op verloskunde. Belangrijk onderdeel vormt health technology assesment (HTA), methodologische studies die tegelijkertijd met klinische trials worden uitgevoerd om de verschillende uitkomsten van die trials om te kunnen zetten in één overkoepelende uitkomst: de preferentie. De promovenda vergeleek bestaande waarderingsmethoden voor gezondheidstoestanden en antwoorden van verschillende groepen (artsen, patiënten, leken). Artsen laten zich in hun preferenties meer leiden door de gezondheidstoestand van de moeder, patiënten en leken kijken meer naar die van de baby.
Tijd: 10.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Marc van den Broek
020 566 2929