Ingezonden persbericht


P E R S U I T N O D I G I N G

Amsterdam, 6 juli 2010

Jeffrey Spalburg betaalt met eerste Bijlmer Euro
Bijlmer Euro ook sociaal medium

Imagine IC nodigt u, mede namens kunstenaar Christian Nold en Waag Society, uit voor de officiële introductie van de Bijlmer Euro. Op donderdag 8 juli aanstaande om 13:00 uur zal Jeffrey Spalburg - caberetier, comedian, acteur, schrijver en 'Bijlmer Believer' - de eerste Bijlmer Euro ontvangen bij de mobiele Bijlmer Euro Bank.

Spalburg zal zijn Bijlmer Euro voorzien van een bericht voor volgende gebruikers en hem vervolgens in omloop brengen door te betalen bij Tjin's Surinaamse Broodjeszaak. Tjin is gevestigd aan het Bijlmerplein 527, hoek Anton de Komplein, onder het viaduct. Voor zijn Bijlmer Euro krijgt Spalburg een korting die Tjin op 8 juli bekend maakt.

De Mobiele Bijlmer Euro Bank
De Mobiele Bijlmer Euro Bank is het digitale centrum van het Bijlmer Euro project. Bij de mobiele bank kun je:
* Een Bijlmer Euro sticker halen om Bijlmer Euro's te maken van je eurobiljetten van vijf of tien
* Zien welke weg jouw Bijlmer Euro biljet heeft afgelegd door de buurt
* Op je Bijlmer Euro een bericht achterlaten voor volgende gebruikers
* Berichten lezen van vorige gebruikers van jouw Bijlmer Euro

Bijlmer Euro project
Bijlmer Euro is een idee van kunstenaar Christian Nold, ontwikkeld in opdracht van Imagine IC en in samenwerking met Waag Society. Met Bijlmer Euro verkent en inspireert Nold de lokale binding met de buurt en verbindingen tussen mensen.

Christian Nold: "Een Bijlmer Euro is een toegevoegde waarde aan de euro. Een Bijlmer Euro is meer waard dan een gewone euro omdat hij is geladen met vertrouwen in de buurt.

Presentatie
Op 8 juli om 15.30 uur geeft Christian Nold een toelichting op het project Bijlmer Euro en op zijn werk. De presentatie vindt plaats bij Imagine IC, Bijlmerplein 1006-1008 (op 1 minuut lopen vanaf station Amsterdam Bijlmer Arena).

Bij Imagine IC vertellen mensen hun eigen verhalen van migratie en multiculturele actualiteiten. In tentoonstellingen, multimediaprojecten en debatten bespreken zij samen met kunstenaars en wetenschappers wat er speelt in de wijk, de stad en het land. Imagine IC wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW en de Stad Amsterdam. www.imagineic.nl

Noot voor de redactie,