BIS Group neemt meerderheidsbelang in Brabant Mobiel


Dienstenpakket in Benelux-landen verder uitgebreid

ZWARTEWAAL, 20100708 -- De BIS Group (Bilfinger Berger Industrial Services Group) heeft een meerderheidsbelang genomen in Brabant Mobiel. Deze onderneming heeft zich gespecialiseerd in onderhoud- en projectmatig schilderwerk. Met deze activiteit versterkt de BIS Group haar marktpositie in de Benelux-landen. De nieuwe onderneming BIS Brabant Mobiel wordt als zelfstandige eenheid bij BIS Industrial Services Nederland B.V. geïntegreerd. Brabant Mobiel heeft 130 medewerkers en brengt een omzet van 22 miljoen euro in.

De BIS Group is in de Benelux landen met een jaaromzet van rond de 250 miljoen euro marktleider in industriële isolatie en steigerbouw. Daarnaast is het bedrijf een belangrijke aanbieder op het gebied van rope access, tracing, vuurbescherming, asbestverwijdering en piping. Dr. Peter Romanow van de Executive Board van de BIS Group, met de verantwoording voor West-Europa, geeft aan: 'Bij de uitvoering van zogenaamde SIP-contracten (Scaffolding, Insulation, Painting) werken we al meer dan tien jaar nauw met Brabant Mobiel samen. Met het meerderheidsbelang in Brabant Mobiel wordt onze dienstverlening in de Benelux met een belangrijk segment uitgebreid. Wij spelen hiermee in op de toenemende vraag naar SIP-contracten bij onze afnemers.'

Brabant Mobiel heeft zich gespecialiseerd in het stralen en coaten voor verschillende branches zoals de tankbouw- en staalindustrie, petrochemische industrie, weg- en waterbouw, scheepsbouw en de energie-industrie. De onderneming heeft de laatste jaren een sterke groei meegemaakt en profileert zich onder andere met projecten in de windenergiesector. Naast de uitstekend gekwalificeerde en ervaren medewerkers is er een succesvol Management Team beschikbaar dat voor de integratie in de BIS Group gaat zorgen, waardoor uitstekende groeiperspectieven mogelijk worden.

De BIS Group (München, Duitsland) biedt haar klanten complexe oplossingen voor de gehele lifecycle van een plant. Zij bundelt haar diensten samen met competenties op het gebied van planning en management tot full service oplossingen. De BIS Group had in 2009 met 27.000 medewerkers een omzet van 2,9 miljard euro. Zij is onderdeel van de Multi Service Group Bilfinger Berger (Mannheim, Duitsland).





Ingezonden persbericht