Ingezonden persbericht


()

Poppunkers van Good Charlotte in juli voor exclusief optreden naar 013

De Amerikaanse poppunkers van Good Charlotte komen voor een eenmalig optreden naar Nederland. Als voorschot op hun binnenkort te verschijnen vijfde studioalbum 'Cardiology' staat de groep op donderdag 8 juli op de planken van 013 Tilburg.

Good Charlotte is een graag geziene gast op podia en festivals wereldwijd. De poppy punkrock van de groep uit Maryland is namelijk uitermate catchy en op maat gesneden voor een zaal of weide. Het poppy geluid slaat voor het eerst massaal aan in 2002 wanneer het tweede album 'The Young And The Hopeless' verschijnt. Mede door het succes van single 'Lifestyles Of The Rich And Infamous' verkoopt Good Charlotte in de Verenigde Staten van dat album een bepaald niet misselijke drie miljoen exemplaren.

Met opvolgers 'The Chronicles Of Life And Death' (2004) en 'Good Morning Revival' (2007) consolideert de groep haar status als een van de populairste en grootste punkrockbands van het moment. Gevarieerd, energiek en bovenal uitermate catchy, Good Charlotte's reputatie op de podia liegt er ook niet om.

Fans kijken ondertussen alweer een tijdje uit naar het nieuwe album waaraan al zo lang wordt gesleuteld. 'Cardiology' was eerder dit jaar al zo goed als klaar totdat Good Charlotte besloot dat het album te commercieel klonk. De opnames verdwenen vervolgens in de prullenbak, waarna de punkrockers weer opnieuw konden beginnen met opnemen. Een officiële releasedatum voor 'Cardiology' is nog niet bekend gemaakt, maar volgens de band zelf moet de schijf in september in de winkels liggen. Voordat het zover is, komt de band eerst terug naar Europa voor een exclusief voorproefje. Ook Nederland wordt niet overgeslagen; de Amerikanen staan op donderdag 8 juli in 013 Tilburg.

Good Charlotte
Donderdag 8 juli 2010 | aanvang 19:30 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 20 (excl. service- en transactiekkosten) Dommelsch Zaal |VVK vanaf dinsdag 1 juni

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl


Noot voor redacties
Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht