Ingezonden persbericht


FEESTELIJKE ONTHULLING BORD FORT RAMMEKENS

Zeeland Seaports en het muZEEum onthullen samen met leerlingen van de Burcht Rietheim in Ritthem op donderdag 8 juli om 09.30 uur een bijzonder bord. Op dit bord, geplaatst boven op fort Rammekes, is de skyline te zien van de Vlissingse Haven. Het bord is een gezamenlijk initiatief van het muZEEum en Zeeland Seaports.

()


Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa (1547). In het fort kun je de kazematten en bastions bezoeken. Bovenop het fort is een prachtig uitkijkpunt. Op dit uitkijkpunt wordt het nieuwe informatiebord onthuld. Dit bord toont de skyline van de Vlissingse haven zoals die te zien is vanaf het uitkijkpunt. De moderne bedrijvige haven vormt een fascinerend contrast met omliggende natuur en het oude fort. De bezoekers van het fort zien van dichtbij enorme zeeschepen voorbij komen. Om hen een idee te geven wat ze zien hebben Zeeland Seaports en het muZEEum voor deze locatie een informatiebord ontwikkeld dat veel duidelijk maakt over de omgeving die men ziet vanaf het uitkijkpunt. De havens van Vlissingen-Oost en Terneuzen vormen samen Zeeland Seaports en zijn op basis van de overslag de derde haven van Nederland. In het hele havengebied zijn zo'n 250 bedrijven gevestigd. In 2009 voeren ruim 20.000 schepen in en uit de havens.

Programma

Het bord zal feestelijk onthuld worden door kinderen van De Burcht Rietheimschool uit Ritthem. Het programma ziet er als volgt uit: 9.30 uur:

Korte toespraak van Hans van der Hart (directeur Zeeland Seaports), Wilbert Weber (directeur muZEEum) en Kees de Lange (districthoofd Zeeland Staatsbosbeheer) 9.40 uur:

Onthulling bord

()

Juli 2010