Nederlands fotomuseum


Ming's Pretty Heroes

Gratis jazzconcert voor museumentree

8-07-2010
19:30 tot 21:00 uur
Donderdag 8 juli vindt in Las Palmas de traditionele aftrap plaats van het North Sea Round Town in Rotterdam met als hoofdact The New Cool Collective Band. Als opwarmer geeft Ming's Pretty Heroes een gratis concert voor de museumentree.

Van 19.30 tot 21 uur speelt de Rotterdamse roodharige zangeres Ming's Pretty Heroes voor de museumentree. Ming schrijft haar Pretty Heroes, zoals zij haar liedjes noemt, zelf. Ze speelt nummers van Ok Mr. Mix haar debuutalbum. Later op de avond gaat het dak eraf met onder andere de New Cool Collective Band in LP II. Het museum is deze avond open tot 21.30 uur.

Ming's Pretty Heroes sings

Jazz in LP II
Voor de vierde keer presenteert LP II samen met North Sea Round Town een bijzonder concert. Met drie klinkende acts een mini festival als perfecte opwarmer voor North Sea Jazz.

De avond begint om 20.30 uur met Fullduplexx, de nieuwe band van Rotterdammer Louk Boudesteijn. Fullduplexx wordt voor deze gelegenheid versterkt door pianist Jason Lindner. De Miguel Zenón Quartet zet het programma voort en speelt nummers van de nieuwe cd Esta Plena. Altsaxofonist Miguel Zenón stond drie jaar lang bovenaan de Downbeat Critics Poll in de categorie Rising Star Alto Sax. Onlangs verscheen Esta Plena, zijn vijfde cd: mooi mix van krachtige, melodieuze stijl en ritmische beheersing. Hoogtepunt van de avond is de swingendste big band van Nederland: de New Cool Collective Big Band met Benjamin Herman, die hun nieuwe cd Pachinko komen spelen.

's Avonds naar het museum
Geniet deze avond ook van de tentoonstellingen in het museum, dat speciaal open blijft tot 21.30 uur. Het museum is gratis te bezoeken met een concertkaart van LP II. In LP II is de tentoonstelling WielerSportCultuur met foto's van Stephan Vanfleteren te zien.

Meer info en kaartverkoop via website LP II

Website North Sea Jazz Website North Sea Round Town