Ingezonden persbericht



Het weekend van North Sea Jazz

Het laatste weekend van het twee weken durende jazzfestival North Sea Round Town biedt een ontdekkingsreis langs verschillende jazzstijlen, met cross-overs naar funk, blues, hiphop en vele andere muzieksoorten. De tocht langs de concerten, die vaak gratis zijn, brengt de jazzliefhebbers op veel bijzondere plekken van de stad voor een Rotterdams jazzfeest rond de drie dagen North Sea Jazz Festival in Ahoy.

Feest rondom North Sea Jazz in Las Palmas Het weekend van donderdag 8 tot en met zondag 11 juli staat volledig in het teken van het North Sea Jazz Festival. Het jazzfeest begint donderdagavond met een spectaculair optreden in LPII in Las Palmas, van o.a. Fullduplexx, de nieuwe band van Louk Boudesteijn, een van Rotterdams grootste jazztalenten. Na hem is het de beurt aan Miguel Zenón, de altsaxofonist die drie jaar lang als Rising Star bovenaan stond in Downbeat Critics Poll. En aan het eind van de avond gaat het dak eraf met de New Cool Collective Big Band - een aanrader omdat de New Cool Collective met hun voltallige big band formatie niet vaak optreedt.

Voorproeven en afterparty's
Het is de aftrap van een weekend waarin bezoekers zich helemaal onder kunnen dompelen in jazz: van museumconcerten - onder andere in Boijmans van Beuningen - en lunchoptredens tot jazzsessies in metrostations. Door heel de stad worden er jazzconcerten gegeven om in de jazzstemming te blijven. High tea en jazz gaan goed samen op het dakterras van Engels of op het terras van Hotel New York, en in drie kerken worden concerten gegeven: Hillegondakerk, Paradijskerk en Laurenskerk. Aanraders zijn de optredens van Jeroen van Vliet Trio, Dez Mona, Jasper van Damme en Diederik Rijpstra Quartet. Wie tot diep in de nacht door wil gaan, kan in Dado naar het Boogie Ball, waar op vrijdag 9 en zaterdag 10 juli alle grootheden van het North Sea Jazz Festival hun favoriete platen komen draaien. Of ga naar het festivalcafé De Unie, waar tot in de vroege uurtjes wordt gejamd door Nederlandse en internationale jazzartiesten.

Jazz op het Schouwburgplein Dit jaar is er ook een uitgebreid jazzprogramma op het Schouwburgplein. Drie middagen lang straatacts in het hartje centrum, met onder andere de Engelse groep Brass Jaw, de twaalf Japanse baritonsaxofonisten van Tokyo-Chutei-Iki, de Rotterdamse crooner Pierre van Duyl sings Frank Sinatra, De Nazaten, de Alleen als je erbij Band, diverse groepen van de Codarts Summerschool en de Swoolish DJ Mobiel met tapdanseres Marije Nie. Ook in de om het plein gelegen horecagelegenheden zijn er verschillende optredens. Vrijdag 9 juli van 17.00 - 21.00 uur Zaterdag 10 juli van 14.00 - 18.00 uur Zondag 11 juli van 14.00 - 17.00 uur Meer jazzinfo: www.northsearoundtown.com

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op WWW.ROTTERDAMFESTIVALS.NL

Fullduplexx

New Cool Collective Big Band

Noot voor redacties