Gemeente Zederik


Provincie verwijdert laatste illegale steigers Merwedekanaal

De oevers van het Merwedekanaal zijn bijna vrij van steigers, zwemtrappen en andere afmeervoorzieningen die bewoners ooit zonder vergunning aanbrachten. Veel bewoners kwamen direct in actie na ontvangst van de brief van de provincie Zuid-Holland. Het gaat om de oevers die binnen de gemeentegrenzen van Giessenlanden, Gorinchem en Zederik liggen.

De provincie heeft goede redenen om de oevers op te schonen. De steigers en andere voorzieningen maken onderhoud aan de oevers, zoals maaiwerkzaamheden erg lastig.
Ook kunnen deze de oevers, beschoeiing of vangrail beschadigen. Bovendien vindt de provincie dat het ratjetoe van - soms slecht onderhouden - steigers, paaltjes, autobanden, touwen, kettingen, zwemtrappen en andere voorzieningen de aanblik van de oevers niet bepaald verfraait.

Laatste oproep
Nog niet alle steigers en andere afmeervoorzieningen zijn door de eigenaren verwijderd. Daarom worden deze in de week van 15 juli voorzien van stickers met de mededeling dat de eigenaars binnen korte tijd contact op moeten nemen met de provincie. Gebeurt dat niet, dan verwijdert de provincie de steigers en worden de kosten bij de eigenaar in rekening gebracht. Bedrijven die een steiger nodig hebben voor hun bedrijfsvoering kunnen contact opnemen met de provincie (coördinator handhaving mevrouw J. Rabhi, telefoonnummer