Dura Vermeer

HOOFDDORP - 08 juli 2010

Advin stelt voorbeeld met CO2-neutraal kantoor

Advies- en ingenieursbureau Advin vervult met de nieuwe huisvesting op Business Park Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp een voorbeeldfunctie in de strijd om C02-reductie. Door onder meer Warmte Koude Opslag te koppelen aan groene (wind)energie bereikt het nieuwe kantoor van het advies- en ingenieursbureau bij gebruik de CO2-neutrale status.

Het betrekken van het duurzame pand past bij de ambities van Advin dat nog eind dit jaar de trede 3 van de CO2-prestatieladder, het CO2-reductieprogramma van spoorwegbeheerder ProRail, wil behalen.

Het nieuwe kantoor van Advin is een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed die met de TU Delft een samenwerking heeft op het gebied van klimaatneutraal vastgoed. De nieuwe Advin-huisvesting aan de Scorpius 201, naar ontwerp van Oever, Zaaijer & Partners architecten, is uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar en centraal gelegen in de directe nabijheid van de luchthaven Schiphol. Naast Advin bevinden zich op dit duurzame full service kantorenpark ook andere duurzaam ingestelde bedrijven zoals TNT, Irdeto, Bosch Siemens en Asics.

Naast een Warmte Koude Opslaginstallatie maakt het nieuwe kantoor van Advin slim gebruik van daglicht. De installatie voor de Warmte Koude Opslag wordt tevens gebruikt als waterbron voor de sprinklerinstallatie. In het interieur heeft de duurzame en transparante identiteit van Advin ook letterlijk een gezicht gekregen door de trap, de fysieke verbinding tussen de afdelingen, uit te voeren als een open DNA-structuur.