Gemeente Baarn

Nieuws over de speelplek naast De Uitkijck

Naast de Uitkijck ligt een terrein waar speelruimte van gemaakt gaat worden. Dit terrein ligt naast het peuter- en kleuterplein. Er zijn verschillende ideeën geweest voor de inrichting hiervan. In het wijkplan 2010 van de zuidwijk staat dat deze ruimte ingericht gaat worden voor kinderen van 6-12 jaar. Hier is een andere keus in gemaakt. Er is voor gekozen om dit terrein te betrekken bij het peuter- & kleuterplein. Dit plein wordt dan in zijn geheel openbare speelruimte.

Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: de peuters en kleuters van de Uitkijck hebben meer buitenspeelruimte en de peuters en kleuters uit de buurt kunnen hier na schooltijd en in vakanties spelen. De kinderen van 6-12 jaar kunnen na schooltijd en in de vakanties op het âgroteâ plein spelen.

Voor de inrichting van de speelplek worden twee of drie voorstellen gemaakt. Deze zullen na de zomervakantie klaar zijn en worden voorgelegd aan de Uitkijck en aan een aantal ouders van kinderen uit de wijk. De verwachting is dat in september 2010 een keus gemaakt gaat worden, waarna begonnen kan worden met de uitvoering.