Nederlandse Tafeltennisbond


NTTB-Hoofdbestuur wijzigt opzet kampioenspoule meisjes 2010/2011 7-7-2010

In de bondsraad van 19 juni 2010 is een eenmalige wijziging van art. 47 voor de kampioensgroepen voor het seizoen 2010/2011 goedgekeurd. Door de onverwachte terugval van het aantal meisjesteams is het niet goed mogelijk om deze wijziging in de meisjescompetitie te hanteren. Daarom heeft de Bondsraad goedkeuring gegeven om bij HB-besluit een passende oplossing te vinden voor de kampioensgroep Meisjes, die zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijk voorgestelde wijziging van art. 47 ligt.

Op 1 juli 2010 heeft het HB besloten om in de kampioensgroep meisjes met 6 in plaats van 8 teams te spelen. Deze 6 teams spelen een volledige competitie. Daarna zullen de vier beste teams de halve finales en de twee winnaars van de halve finales de finale spelen volgens art. 47 zoals door de laatste bondsraad is goedgekeurd. Door deze aanpassing zullen alle teams in de kampioensgroep ten minste 10 wedstrijden spelen. De kampioensgroep meisjes heeft nu maximaal 13 speeldagen, in plaats van 11.

De twee extra speeldagen zullen in de vrije weekeinden worden gepland, zo veel mogelijk aangepast aan speelrooster van de andere landelijke klassen.

NTTB/HB/HH