Gemeente Lingewaal


Subsidieregeling energiebesparing warm welkom stopt

Het project Warm Welkom in Rivierenland is per 1 juli jl. gestopt. Reden daarvoor is dat het subsidiebudget is uitgeput.

Aan het project hebben het afgelopen jaar 75 huiseigenaren uit het Rivierenland deelgenomen. Dat is beduidend minder dan vooraf werd verwacht. De belangrijkste redenen voor de tegenvallende belangstelling zijn de magere publiciteit rond het project en de crisis op de woningmarkt. Daardoor was de doorstroming zeer beperkt (terwijl het project in 1e instantie gericht was op verhuizers) en bleken huiseigenaren huiverig om fors te investeren in energiebesparende maatregelen.

Â

Deelnemers aan het project hebben een advies ontvangen over zinvolle energiebesparende maatregelen en zijn ondersteund bij het uitvoeren van deze maatregelen. Deelnemers die hun woning 30% energiezuiniger hebben gemaakt hebben daarnaast een subsidie ontvangen van â¬1.650,-.

Â

Het is op dit moment nog niet duidelijk of er een nieuwe subsidieregeling komt die bewoners moet stimuleren tot het treffen van energiebesparende maatregelen. Zodra daarover meer bekend is wordt dat via de website van de gemeente en via de lokale media bekend gemaakt.