Ingezonden persbericht


()


FME: Modern industriebeleid moet hoger op de agenda

Zoetermeer, 8 juli 2010 - De technologische industrie levert een wezenlijke bijdrage aan het herstel van onze economie en aan een leefbare samenleving.

In een brief aan de informateurs heeft de Vereniging FME-CWM zes aanbevelingen gedaan waarmee het nieuwe kabinet direct een positieve bijdrage kan leveren aan de concurrentiepositie van de technologische industrie en daarmee dus aan de groei van de Nederlandse economie. Volgens FME-voorzitter Jan Kamminga "moet er een modern industriebeleid komen, dat hoog op de politieke agenda wordt geplaatst".

"Nederland staat voor fundamentele keuzes. Naast verstandig bezuinigen, dient de Nederlandse overheid zich ook de vraag te stellen waarin moet worden geïnvesteerd om onze welvaart zeker te stellen voor de toekomst. Onze bedrijven hebben ook tijdens de crisis nagedacht over hun investeringsbeleid, met het doel ook in de toekomst concurrerend te kunnen blijven. Maar liefst 81 procent van onze lidbedrijven heeft in de afgelopen periode op eenzelfde niveau geïnvesteerd of is meer gaan investeren in R&D en innovatie dan in de periode voor de crisis."

Kamminga benadrukt dat een sterke positie van de Nederlandse technologische industrie voor honderdduizenden banen zorgt. "Bovendien kunnen technologische bedrijven vele oplossingen aandragen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, klimaat, gezondheid en veiligheid." Ook vestigt FME nogmaals de aandacht op Nederland als exportland. "De motor achter het economische herstel is op dit moment de export. De technologische industrie kan hieraan door haar internationale oriëntatie een substantiële bijdrage leveren," aldus Kamminga.

De volledige brief aan de informateurs vindt u in de bijlage.