Ingezonden persbericht



Amsterdam, 08 juli 2010

In 'Drumaffairs' bundelt de internationale sterdrummer Simon Phillips (Toto) zijn krachten met de allround percussionisten Mike Schäperclaus en Josep Vicent van de Amsterdam Percussion Group.

Simon Phillips is bij het grote publiek bekend geworden als de drummer van Toto. Hij is één van de meest gerespecteerde drummers ter wereld, zijn stijl reflecteert niet alleen zijn uitstekende techniek maar ook zijn muzikale kwaliteiten. Of het nu rock, fusion of jazz is, Simon brengt het altijd met dezelfde precisie en intensiteit. Phillips werkte ook samen met The Who, Jeff Beck, Roxy Music en Mick Jagger.

De Amsterdam Percussion Group is sinds de oprichting in 1980 uitgegroeid tot een van de belangrijkste initiators voor hedendaagse muziek. Ze blijven al ruim 30 jaar vernieuwend door de verassende programmering waarin met een arsenaal van o.a. drums, gongs en xylofones alle denkbare stijlen worden gespeeld. Onder artistieke leiding van Josep Vicent, die in 1990 bij Amsterdam Percussion Group is gekomen, brak een bloeiperiode van internationale erkenning aan. Een steeds drukkere concertagenda heeft de groep ver buiten de grenzen van Nederland gebracht, onder andere naar Taiwan, Spanje, Hongarije, Zweden, Litouwen, Frankrijk, Italië, Polen, de VS en Rusland.

Met een zeer krachtige sound onderzoekt 'Drumaffairs' de mogelijkheden van de percussie; soms extrovert en explosief, soms zacht, melodisch en minimalistisch maar altijd fascinerend voor de toeschouwer.

Voor tourdata klik hier, voor meer informatie

----------