Ingezonden persbericht


WRM-bijscholing: bevoegdheid 350 rijinstructeurs verlengd

Gepubliceerd op 07-07-2010 om 14:39
NIEWEGEIN - Exameninstituut IBKI heeft vorige maand de bevoegdheid van 350 rijinstructeurs verlengd tot juni 2015. Hoeveel passen er precies afliepen in juni 2010 kan het IBKI niet zeggen. Wel dat tot eind 2010 gemiddeld ongeveer 300 bevoegdheden per maand aflopen.

De cijfers wijzen er volgens IBKI-directeur Jim Schouten op dat de meeste rijinstructeurs op tijd hun WRM-bijscholing volgen. "Per maand zijn er natuurlijk verschillen, maar grof geredeneerd concludeer ik voor nu dat het gaat om uitzonderingen en niet om heel grote aantallen instructeurs die hun bijscholing niet op tijd hebben geregeld. ", zegt Schouten.

"Gelukkig zien we ook dat de opleidingsinstituten hun uiterste best doen om laatkomers toch nog goed te helpen. Ze verwijzen bijvoorbeeld door naar collega-opleiders als ze zelf niet tijdig de bijscholing kunnen aanbieden."

Of er op dit moment les gegeven wordt door onbevoegde rijinstructeurs valt niet op te maken uit de IBKI-cijfers. Een bevoegdheid kan bijvoorbeeld ook zonder problemen verlopen omdat iemand inmiddels gestopt is met het vak rijinstructeur.

Juni 2010 was de eerste maand dat de bevoegdheid van een rijinstructeur kon eindigen en dat hij voor verlenging een WRM-bijscholing moest volgen. Die bijscholing kan onder meer gevolgd worden bij de opleidingsinstituten Jongepier Opleidingen en Compact Opleidingen.