Regie der Gebouwen beschermt overheidsgebouwen in Gent tegen krakers

08/07/2010 11:00

REGIE DER GEBOUWEN - REGIE DES BATIMENTS

Regie der Gebouwen beschermt overheidsgebouwen in Gent tegen krakers, vandalisme en ontwaarding

De Regie der Gebouwen heeft op 29 juni 2010 een contract voor leegstandsbescherming afgesloten met Entrakt Vacant Property Solutions voor een federaal overheidsgebouw in de Laurent Delvauxstraat 2 te Gent.

Het contract kadert in het vastgoedbeleid van de Regie der Gebouwen om leegstaande gebouwen tijdelijk door bewoning te beschermen tegen krakers, vandalisme en ontwaarding. En dit in afwachting van een verkoop of een nieuwe bestemming van het gebouw.

De tijdelijke bewoners onderhouden het gebouw, het voetpad, de parking en de tuin, en melden onmiddellijk eventuele technische storingen.

Het gaat om het tweede contract van dit type dat dit jaar wordt afgesloten. Op 19 mei 2010 werd een contract afgesloten met Interim Vastgoedbeheer voor het gebouw Bagattenstraat 130 te Gent.

Met het afsluiten van dit soort contracten, ondersteunt de Regie der Gebouwen de leefbaarheid en de veiligheid in de buurt.

* * *

De Regie der Gebouwen staat in voor de kwalitatieve kantoorhuisvesting van de federale ambtenaren en het instandhouden van het federale architecturale patrimonium.

Klantgerichtheid, flexibiliteit en efficiëntie zijn onze kernwaarden.

Wij beheren 987 gebouwen (ong. 4,8 miljoen m2) die eigendom zijn van de Federale staat en 535 gehuurde gebouwen (circa 2,9 miljoen m2).

Onze projecten realiseren wij dankzij een succesvolle samenwerking met onze verschillende partners.

Dankzij haar kwalitatieve dienstverlening en haar specifieke en unieke knowhow op het vlak van bouw, restauratie en vastgoed, is de Regie der Gebouwen de referentiepartner van de federale overheid inzake vastgoed.

Johan Vanderborght

Woordvoerder

Regie der Gebouwen

Gulden Vlieslaan 87 bus 2

1060 Brussel