Gemeente Achtkarspelen


Buitenpost, 6 juli 2010

Koploperproject duurzaam ondernemen Achtkarspelen van start

Op woensdagavond 7 juli hebben verschillende bedrijven en de gemeente Achtkarspelen de aftrap gegeven voor het 'Koploperproject duurzaam ondernemen'. Dit project is onderdeel van het duurzaamheidsbeleid "Duorsum yn de Wâlden" van de gemeente.

In het project gaan een groep bedrijven en de gemeente concreet met duurzaam ondernemen aan de slag. Op deze manier willen zij zelf meer inzicht krijgen in de kansen die duurzaam ondernemen hen biedt. Bovendien hopen zij ook aan anderen te laten zien dat duurzaam ondernemen niet lastig maar juist leuk kan zijn en voordelen kan opleveren voor de bedrijven zelf. Duurzaam ondernemen is namelijk meer dan goede doelen ondersteunen, het biedt kansen voor innovatie. Per bedrijf wordt een duurzaamheidsprofiel gemaakt en worden mogelijke verbeteringen besproken. Dit resulteert in een actieplan waarmee de bedrijven zelf verder kunnen.

De koplopers bestaan uit VDM, Stertil, Oosterhof Holman, AOC Friesland en de gemeente Achtkarspelen, een zesde koploper wordt binnenkort nog toevoegd aan de groep. Alle deelnemende bedrijven zijn zeker geen onbekenden op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar het blijkt in de praktijk soms lastig. Ze hopen door mee te doen aan het project nog beter handen en voeten te kunnen geven aan hun wens om duurzaam te ondernemen. Gisteravond hebben vertegenwoordigers van de bedrijven samen met wethouder duurzame ontwikkeling, Jan Lammers, de deelnemersovereenkomst getekend. De groep koplopers hoopt dat zij door hun ervaringen te communiceren ook het 'peloton' van andere ondernemers enthousiast krijgt voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.




Gemeente Achtkarspelen