Ingezonden persbericht


Waal Ontwikkeling en Waal Bouw kiezen voor FSC

Utrecht, 8 juli 2010 - Waal Ontwikkeling en Waal Bouw hebben ervoor gekozen om zoveel mogelijk hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC) toe te passen. Dit staat vastgelegd in een convenant dat op 7 juli door Waal Ontwikkeling, Waal Bouw en FSC Nederland is ondertekend. Het convenant heeft betrekking op de eigen ontwikkeling en de aangenomen werken.

Johan Krijgsman, directeur Waal Bouw en Waal Ontwikkeling: "Het beleid van Waal is al jaren gericht op een duurzame bedrijfsvoering. Wij willen met onze activiteiten het milieu zo min mogelijk belasten. Met afvalscheiding en het verminderen van de totale hoeveelheid afval, de keuze voor hernieuwbare of recyclebare bouwmaterialen en energiezuinig bouwen zijn we al een aardig eind op weg." "Met het gebruik van FSC-producten op de eigen bouwprojecten en het enthousiast maken van onze opdrachtgevers voor FSC op hun projecten, willen we weer een stap vooruit zetten. Van de 21 werken die Waal Bouw momenteel in uitvoering heeft, wordt het merendeel geheel of gedeeltelijk uitgevoerd met FSC-producten", vult Ebert van der Wal, directeur Waal Bouw, aan.

"De keuze van Waal Ontwikkeling en Waal Bouw voor FSC is er een met directe gevolgen voor de mensen en dieren die in de bossen leven en ervan afhankelijk zijn. Niet alleen in de Amazone, het Congo Bekken of Borneo, maar wereldwijd. Deze keuze heeft niet alleen een positieve invloed op de profilering van Waal Ontwikkeling en Waal Bouw, maar heeft ook een positieve invloed op miljoenen mensen en dieren. Een keuze waar ze gerust trots op mogen zijn!," aldus Bart van der Linden, directeur FSC Nederland.

Over Waal Ontwikkeling en Waal Bouw:
Waal ontwikkelt en realiseert projecten op het gebied van seriematige woningbouw (grondgebonden en appartementen) en combinatiegebouwen van woningen en utiliteit, de meeste uitgevoerd in tunnelgietbouw. Het bedrijf realiseert ca. 600 woningen per jaar in de Randstad en is gevestigd in Vlaardingen.

De ondernemingen behaalden in 2009 een omzet van ¤ 80 miljoen met 125 personeelsleden. De omzet groeit in 2010 naar verwachting naar ¤ 90 miljoen, het personeelsbestand naar 140. Waal is een financieel gezonde onderneming en is in 2009 genomineerd voor de FD Gazellen Awards voor snelstgroeiende ondernemingen. Waal Bouw heeft een PD-rating (Graydon) van AAA. Waal is ISO 9001:2008, VCA 2008/05 en FSC-gecertificeerd. Waal Bouw heeft ook het Keurmerk Klantgericht Bouwen.

Over FSC:
Koopt u hout of papier met het FSC-keurmerk, dan draagt u bij aan bescherming van bossen in de hele wereld. FSC-stimuleert milieuvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Dit maakt FSC uniek. De FSC-bossen en -bedrijven worden voortdurend gecontroleerd. Alle grote milieu- en ontwikkelings organisaties bevelen FSC aan. U kunt dus gerust trots zijn op uw keuze voor FSC.

Noot voor redacties