Ingezonden persbericht


Drie nieuwe Knapzakroutes door het onbekende Drenthe!

In de serie Knapzakroutes zijn zojuist drie nieuwe routes verschenen: K34 Altena-Peize; deze route brengt de wandelaar langs de noordelijke rand van het Drents Plateau. Via het Lieversche Diep loopt u door het landgoedbos van Mensinge en komt u over de smalle dijkjes in de middeleeuwse ontginningen van het Klunderveen. Ook is er aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van Altena en Peize. K35 Annerveenschekanaal-Spijkerboor; deze route maakt korte metten met de vooroordelen die er leven over de veenkoloniale dorpen. Wie in Annerveenschekanaal is geweest zal bevestigen hoe prachtig een veenkoloniaal dorp kan zijn. Ook maakt u tijdens de route kennis met het kleine Spijkerboor dat zijn ontstaan te danken heeft aan het scheepvaartverkeer op het riviertje. K36 Zorgvlied-Doldersum Deze Knapzakroute brengt u door de uitgestrekte bossen en heidevelden van Zuid-West drenthe. Onderweg maakt u op allerlei plaatsen kennis met de negentiende-eeuwse geschiedenis van het gebied waarin de Maatschappij van Weldadigheid de hoofdrol vervulde. Ook toont de route u de schoonheid van het Doldersummerveld. Over deze nieuwe routes heeft de auteur, Bertus Boivin, al het een en ander geschreven in zijn blog op de website www.knapzakroutes.nl. Nu kan de bezoeker met de route in de hand zélf een kijkje gaan nemen! Het Knapzak-ABC is bij deze routes een welkome aanvulling. Veel begrippen die in de routes voorkomen worden in dit naslagwerkje toegelicht.

De Knapzakroute is al jarenlang dé betrouwbare wandelgids die u langs de mooiste plekken in Drenthe leidt. Met ruim 1400 kilometer wandelnetwerk door meer dan 70 dorpen laten deze routes u op sportieve en avontuurlijke wijze kennismaken met het Drentse landschap in al haar verscheidenheid. De Knapzakroutes worden door In Boekvorm Uitgevers en In Ontwerp in een nieuw jasje gestoken, herschreven en waar nodig herzien. Daarnaast worden een aantal nieuwe routes aan de serie toegevoegd. Deze nieuwe reeks is een gezamenlijk project van de vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (www.bokd.nl) en Stichting Het Drentse Landschap (www.drentslandschap.nl). Aan deze routes wordt meegewerkt door verschillende personen en organisaties uit de dorpen.

BESTEL NU:

De route is vanaf heden te verkrijgen bij In Boekvorm.

Knapzakroute K 34 Altena-Peize ISBN 9789077989 401 (Prijs ¤ 5,25) Knapzakroute K 35 Annerveenschekanaal-Spijkerboor 9789077989 418 (Prijs ¤ 5,25) Knapzakroute K 36 Zorgvlied-Doldersum ISBN 9789077989 425 (Prijs ¤ 5,25) Knapzak ABC ISBN 9789077989 080 (Prijs ¤ 8,50)

Boekhandels, musea en Toeristische Informatiepunten/VVV's ontvangen de gebruikelijke korting op de routes.

Kijk voor meer informatie over deze of een van de andere routes op www.knapzakroutes.nl.

www.inboekvorm.nl
info@inboekvorm.nl
Tel 0592-308405
Fax 0592-318953

------------------------



Ingezonden persbericht