Provincie Friesland

Nummer: 175/EM
Datum: 8 juli 2010

Basisschool De Pream is verkeersveilig

Basisschool De Pream in De Knipe (Heerenveen) mag zich sinds vandaag een verkeersveilige school noemen. Zij hebben het Verkeersveiligheidslabel (VVL) behaald. Ook kregen zij een cheque van E 430, - om te besteden aan praktisch verkeersonderwijs. Doel van het label is de verkeersveiligheid bij scholen te verbeteren. Gedeputeerde Piet Adema feliciteerde de school: "Deze school heeft in een rap tempo het label gehaald. Het is belangrijk dat kinderen al vroeg verkeersveilig gedrag aanleren, dat geldt helemaal voor verkeersveiligheid. Als provincie blijven we de komende jaren dan ook flink inzetten op verkeersveiligheid op scholen."

Er zijn criteria opgesteld die bepalen of een school het Verkeersveiligheidslabel krijgt. Zo moet elke klas elk jaar een verkeersactiviteit doen, worden de parkeerproblemen aangepakt, wordt een verkeersouder aangesteld, krijgen de leerlingen uitleg over de verkeersregels en wordt de veiligheid van hun fietsen gecheckt.

98 scholen met VVL
In Fryslân doen 108 scholen mee aan het VVL-traject. Tot nu toe hebben 98 scholen het label behaald. De uitvoering van het traject is in handen van een projectgroep van het ROF, die bestaat uit CEDIN (schoolbegeleidingsdienst), Verenigde Verkeersveiligheidsorganisatie (Veilig Verkeer Nederland/ VVN), Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) en de provincie Fryslân. Het streven is om alle basisscholen in Fryslân VVL-gecertificeerd te maken.

Gedeputeerde Piet Adema reikt de cheque uit onder toeziend oog van Seef de Zebra, het beeldmerk van het Verkeersveiligheidslabel.


---- --



Provincie Friesland