Ingezonden persbericht


()


TIEN MONUMENTALE PANDEN - ÉÉN HOTEL
NIEUW: TULIP INN AMSTERDAM CENTRE

Amersfoort, 8 juli 2010 - De nieuwste aanwinst van hotelgroep Golden Tulip ligt midden in het historische hart van de hoofdstad. Vrijdag 1 juli jl. is de franchiseovereenkomst getekend voor Tulip Inn Amsterdam Centre, eigendom van de gebroeders Shi die ook andere hotels in de stad exploiteren. Om toe te kunnen treden tot de Golden Tulip familie, wordt het hotel momenteel gerenoveerd. Op 1 september a.s. opent het officieel haar deuren als Tulip Inn Amsterdam Centre.

()

Historisch fabrieksgebouw
Het voormalige Hotel Terminus ligt aan de Beursstraat 15-19 op een steenworp van het Centraal Station, de Dam en de Beurs van Berlage. Met de renovatie die momenteel in volle gang is, wordt het hotel verbouwd tot een Tulip Inn met 110 moderne driesterren kamers. Tulip Inn Amsterdam Centre is gevestigd in een historisch fabrieksgebouw, dat tien panden beslaat. Waar vroeger lingerie werd vervaardigd, bevinden zich straks comfortabele hotelkamers met moderne badkamer, een ontbijtzaal en een sfeervolle Bar & Lounge.

Aantrekkelijk
"Ons hotel was al aantrekkelijk voor toeristen vanwege de ligging en het comfort, onder de naam van Golden Tulip gaat dat alleen maar beter worden. De krachtige uitstraling en naams-bekendheid van Golden Tulip, zorgt er zeker voor dat een groeiend aantal mensen de weg naar ons hotel weet te vinden. Dat is overigens niet de enige reden voor ons om deze franchiseovereenkomst te sluiten. Het klikt goed met de mensen achter Golden Tulip en dat is wat mij betreft essentieel voor elke samenwerking," aldus de heer Chang Kun Shi, eigenaar van toekomstige Tulip Inn Amsterdam Centre.

Welkome aanvulling
"We zijn trots op de mooie locatie en de authentieke panden waarin het hotel gehuisvest is. Tulip Inn Amsterdam Centre is een welkome aanvulling op onze portfolio. Het hotel ligt midden in het centrum met bezienswaardigheden op loopafstand. Ideaal voor leisure gasten die willen genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft. Na de renovatie start een hotel dat de naam Tulip Inn meer dan waard is" aldus Haike Blaauw, Senior Vice President Franchise Operations van Golden Tulip Hospitality Group.

Over Golden Tulip Hospitality Group
Met bijna 50 jaar ervaring als franchiseonderneming, is Golden Tulip Hospitality Group uitgegroeid tot een Hospitality bedrijf dat diensten aanbiedt in het midden-, hoog-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 180 hotels en een totaal van 27.000 kamers in meer dan 40 landen wereldwijd.

De merken Tulip Inn (drie sterren), Golden Tulip (vier sterren) en Royal Tulip (vijf sterren), bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch.

Golden Tulip is onderdeel van de Louvre Hotels Group die de merken Premiere Classe, Campanile, Kyriad and Kyraid Prestige voert. De totale portfolio bestaat uit 1.072 hotels met een totaal aan 83.000 kamers in alle hotelcategorieën. Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com

Fotobijschrift:
Op de foto staan van links naar rechts: Carolina Heezius (Hotel Manager Tulip Inn Amsterdam Centre), de heer Chang Kun Shi (Directeur), de heer Chang Yun Shi (Directeur), Haike Blaauw (Senior Vice President Franchise Operations van Golden Tulip Hospitality Group) en Willem Renes (Franchise Service Manager Golden Tulip Hospitality Group).


Noot voor redacties