Ingezonden persbericht



Niet Sneijder, maar Villa WK-topscorer
Bookmaker: heel Nederland gokt op Oranje,
maar. Spanje wordt wereldkampioen!

Malta, 8 juli 2010 - Zo'n beetje alle Nederlandse gokkers zetten in op Oranje, volgens bookmaker Unibet. Maar de noteringen laten zien dat Spanje de grootste kans heeft om zondag wereldkampioen te worden (2,05). Het verschil is redelijk, maar Nederland is niet helemaal kansloos (3,70). Wie inzet op Sneijder als topscorer van het WK, houdt er meer aan over, dan een gokje op Villa. Die laatste staat het beste genoteerd (1,85 tegen 3,25 voor Sneijder).

Voorafgaand aan het toernooi tipte Unibet Spanje al als grote favoriet (notering 5,50 voor het WK), maar gaandeweg het WK werden ook de kansen van Nederland steeds hoger ingeschat. Notering Nederland voor aanvang van het WK: 14,00 (en nu dus 3,70). En er werd en wordt flink ingezet via www.unibet.com op Oranje. Het aantal Nederlanders dat gelooft in en inzet op de titel voor Oranje bedraagt inmiddels 70%. Het succes van het Nederlands elftal heeft er toe geleid dat Unibet al behoorlijk wat euro's heeft moeten uitkeren.

Wordt afscheid Van Bronckhorst glorieus of een nachtmerrie? Er kan ook worden ingezet op de 'jongensdroom' van Van Bronckhorst. Hij scoort en Nederland wordt wereldkampioen staat 40,00 genoteerd. Nee, het wordt het 'Zidane WK 2006-scenario': Van Bronckhorst krijgt rood en Nederland verliest de finale staat 35,00 genoteerd.

Tijdens het WK biedt Unibet meer dan 1.000 weddenschappen aan, waarvan een groot deel live zal zijn. De WK-weddenschappen zijn te vinden op www.unibet.com onder het menu 'Wedden' > 'Voetbal' > 'WK 2010'


Noot voor de redactie,