Ingezonden persbericht


De stemactie van Lokaal 01 is overhandigt aan de wethouder van cultuur.

Afgelopen woensdag 7 juli zijn de resultaten van de stemactie, die bestond uit vijf stellingen, overgedragen aan de wethouder van cultuur, dhr. W. Willems. Deze stemactie was onderdeel van de campagne 'Stem Lokaal 01 voor kunstbeleid', waarmee Lokaal 01 de aandacht wil vestigen op de KUNST IN BREDA en zichzelf zichtbaar wil maken aan de bewoners en bezoekers van Breda.

Lokaal 01 wilde met deze enquête mensen prikkelen om na te denken over kunst in het algemeen en ziet het retourneren van 103 enquête formulieren als een onverwachte 'kleine gouden schat' waarop Lokaal 01 zijn eigen programma kan toetsen. Lokaal 01 vindt het niet alleen belangrijk voor zichzelf, maar voor al de kunsten in Breda. Als vanzelfsprekend is deze 'gouden schat' woensdag 7 juli overgedragen aan de wethouder van cultuur De heer W. Willems.

Ondanks een bescheiden aantal binnen gehaalde stemmen, juichte de wethouder de actie toe. Ook de posters, gemaakt door ontwerper Berry van Gerwen, vond de wethouder geheel op zijn plaats binnen de profilering 'Beeldcultuur' van Breda.

Lokaal 01 heeft met deze campagne ook zeker zichzelf onder de aandacht gebracht. Lokaal 01 wil zichtbaarder worden in Breda en de bewoners en bezoekers van Breda nauwer betrekken bij de activiteiten van Lokaal 01. Lokaal 01 wordt als hoogdrempelig ervaren. ''Erg jammer, want de ervaring leert dat wanneer mensen eenmaal binnen zijn geweest, ze vaak terug komen'', Frederik Vergaert (directeur van Lokaal 01)

Met dank aan:
Wij danken de vijf studenten, Loes van der kruk, Alexander Moerland, Charlotte Spilt, Noortje Haegens en Eveline Nieuwveld. Zij verspreidden scheurenquêtes en stonden hierbij de mensen uitvoerig te woord. Hun enthousiaste aanpak liet zien dat zij het zeer belangrijk vinden om kunst onder de aandacht te brengen in Breda. Met veel energie en een lading eigen initiatieven hebben zij zich ingezet voor Lokaal 01. Daarvoor onze dank!



Ingezonden persbericht