Ten Cate NV

TenCate ontvangt patent in VS voor TenCate Miramesh® geotextiel 08 juli 2010

TenCate Geosynthetics heeft een Amerikaans patent gekregen voor TenCate Miramesh® SG. Dit open geweven geotextiel is speciaal ontworpen om geconstrueerde hellingen te versterken en, door de combinatie met kunstgrasvezels, direct een blijvend groen aanzien te geven.

TenCate Miramesh® SG combineert de unieke eigenschappen van TenCate Miramesh® GR biaxiale geosynthetics met groene kunstgrasvezels om steile hellingen en draadmand-muren een begroeid aanzien te geven. Dit synergetische product maakt het overbodig steile hellingen in te zaaien. Omdat infill van de bovenlaag niet meer nodig is, krijgt de helling direct een blijvend groen uiterlijk. Bovendien zorgen de kunstgrasvezels voor een extra uv-beschermende laag, waardoor de duur van de UV-bestendigheid verdubbelt en het product extra stabiliteit krijgt.

`De uitgifte van dit patent voor TenCate Miramesh® SG onderstreept nog weer eens hoe wij ons ertoe verplicht hebben unieke en patenteerbare producten te ontwikkelen voor belangrijke toepassingen met geosynthetics', zegt John Henderson, senior vice-president bij TenCate Geosynthetics North America. `Dit wijdmazige geweven biaxiale materiaal voorziet direct in een "groen" aanzien van steile hellingen. Hiermee is het probleem van ondersteunende begroeiing op verticale hellingen en onder moeilijke klimatologische omstandigheden opgelost'.

TenCate Miramesh ® SG is geregistreerd onder US Patent Nummer 7.740.420.

TenCate Geosynthetics North America
Pendergrass, Georgia, USA, donderdag 8 juli 2010

Lees het complete persbericht in .pdf
Zie het origineel