Ingezonden persbericht



HITMA Instrumentatie B.V.

Nieuwe indicators, transmitters en frequentieregelaars

HITMA Instrumentatie toont op stand 1C051 de nieuwe Beka Profibus-indicatoren en -displays en loop powered HART®-temperatuurindicators/-transmitters. Daarnaast zijn er frequentie-omvormers van Senlan.

Profibus-indicatoren en -displays

De nieuwe Beka-range van negen busgestuurde Profibus PA-indicatoren en -displays voldoet aan de eisen voor veilige en explosiegevaarlijke omgevingen. De aantrekkelijk geprijsde Profibus-indicatoren geven maximaal acht variabelen weer (i.p.v. 4) op een groot, eenvoudig af te lezen vijfcijferig display en een staafdiagram dat kan worden geconfigureerd als Profibus "Node" of een Profibus "Listener". Het veldbusadres kan worden ingevoerd via drukknoppen waarmee ook de variabelen worden geselecteerd voor het terugsturen van signalen naar het besturingssysteem (systeemhost).

De modellen voor veldmontage hebben een robuuste behuizing met IP66-afdichting en een venster van gewapend glas. De paneelmontagemodellen hebben een DIN-behuizing met een IP66-voorpaneel. Tevens zijn Profibus DP-displayoplossingen en FOUNDATION fieldbus(TM)-modellen beschikbaar.

Nieuwe HART®-temperatuurindicators/-transmitters

Van de Beka-serie loop powered HART®-temperatuurindicators/-transmitters introduceert HITMA Instrumentatie een Ex n gecertificeerd model geïntroduceerd voor veldmontage. Een galvanisch gescheiden Ex ia intrinsiekveilige sensoringang en de benodigde certificering maken installatie in explosiegevaarlijke omgevingen mogelijk. Men kan weerstandthermometers, thermokoppels of een spanningsingang aansluiten zonder dat Zener-barrières of galvanische scheidingen nodig zijn. Dit levert een kostenbesparing op.

Volgens de HART Communication Foundation voldoet deze BA474ND aan de recente HART Protocol-standaardrevisie 7, inclusief diagnostiek die de kwaliteit van de transmitter en de sensor bewaakt.

Introductie Senlan-frequentieregelaars

Voor de introductie van frequentieregelaars van de Chinese fabrikant Senlan komt HITMA Instrumentatie graag in contact met personen die deze frequentie-omvormers willen testen. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de beurs melden op de stand van HITMA Instrumenatie.