Ingezonden persbericht



iPad app van M4N gooit hoge ogen

iPad populair bij affiliates

Amsterdam, 8 juli 2010 - De iPad is vanaf juli ook verkrijgbaar in Nederland, maar veel fans hebben de tablet al via andere wegen aangeschaft. Vooral de intensieve internetgebruikers zijn early adopters van de iPad en affiliates horen bij uitstek tot deze groep. M4N schat dat 20 procent van hen een iPhone en/ of iPad heeft. Het bedrijf is in Nederland het eerste affiliate marketing netwerk dat een iPad app (applicatie) beschikbaar stelt. De iPad app staat in de top 25 van meest gewilde apps op het gebied van diensten.

'Deze hoge positie geeft aan dat veel affiliates in Nederland de iPad omarmen', zegt een trotse Thomas Joosten, directeur van M4N. Binnen Nederland is M4N (vooralsnog) het enige affiliate marketing netwerk met zowel een iPad als iPhone applicatie. De affiliates maken veelvuldig gebruik van de app om realtime hun inkomsten te bekijken. Het geeft een actueel overzicht van de inkomsten, inkomsten uit leads en de laatste leads. Daarnaast worden acties, nieuwe adverteerders en blog nieuws weergegeven.

Populaire app

In de Nederlandse App Store zijn 464 betaalde en 120 gratis applicaties te verkrijgen voor de iPad. Voor de iPhone gaat het al om 3228 betaalde en 1392 gratis apps. De M4N app is wereldwijd gratis verkrijgbaar. 'Voor zover ik weet is M4N wereldwijd het enige affiliate marketing netwerk dat een iPad app heeft', adus Robin Eggenkamp, ontwikkelaar bij M4N. De app staat nu op de 25e plaats in de ranking van meest populaire diensten apps. De iPhone app is verkrijgbaar sinds 13 oktober 2009. Na enkele updates is op 7 juni jongstleden update 1.4 verschenen met hierin ondersteuning voor de iPad. Op 25 juni verscheen update 1.4.1 waarmee de iPhone app helemaal klaar is voor multitasking met het nieuwe iOS 4 en de nieuwe iPhone (welke ook nog niet verkrijgbaar is in Nederland).

Over M4N
M4N heeft als missie om het zoeken, vinden en kopen van producten op internet gemakkelijker te maken. M4N bereikt dit door een netwerk van website eigenaren, affiliates genoemd, te koppelen aan aanbieders van producten op internet. Het bedrijf ziet de affiliates als distributiekanaal: zij maken informatie (commercieel en niet commercieel) namelijk toegankelijk voor specifieke doelgroepen en linken naar de juiste plekken op de vaak uitgebreide websites van adverteerders. Met M4N kunnen zowel affiliates als adverteerders beter op het online koopproces afstemmen door middel van goede statistieken en promotiemateriaal. Voor meer informatie, zie: Affiliate netwerk voor adverteerders en exploitanten.