Gemeente Cromstrijen


Veerverbinding Strijensas-Moerdijk (08-07-2010)

In het Cromstrijen magazine van juli las u over de plannen voor een veerverbinding tussen Strijensas en Moerdijk. Bij plannenis het niet gebleven! In het weekend van 3 juli 2010 startte de voet-/fietsverbinding tussen Strijensas en Moerdijk dorp. De veerverbinding werd afgelopen vrijdag op feestelijke wijze officieel in gebruik genomen.

Het veer tussen Strijensas en Moerdijk dorp is de tweede nieuwe verbinding over water tussen de Hoeksche Waard en de gemeente Moerdijk in een maand tijd.

Nieuw
De boot van Vaardiensten de Zwart, die de verbinding vorm geeft, heet heel toepasselijk Nieuwe Vaart. Maar niet alleen de boot is een nieuwkomer op deze route. In Moerdijk is er, speciaal voor de nieuwe verbinding een ponton aangelegd, zodat de Nieuwe Vaart er kan aanmeren. Het ponton is eigenhandig gebouwd door schipper de Zwart en familie.

Promotie
Om er voor te zorgen dat iedereen die dat wil, informatie kan vinden over vaartijden, prijzen etc., is er bovendien promotiemateriaal ontwikkeld. Op www.deltapontjes.nl is een brochure te downloaden over meerdere pontjes in het gebied, waaronder deze nieuwe pont. Ook verschijnen er in de komende periode posters over de nieuwe veerverbinding, die op toeristisch strategische punten worden aangeplakt.

Leuk om te weten
De Nieuwe Vaart is een historische motorsleepboot, die dateert uit 1948.Varen met deze boot, met de oude langzaam draaiende motor, een Industrie 80 PK, is al een beleving op zich. Eenmaal aangekomen op de oever van Strijensas of Moerdijk dorp, wacht u een scala aan recreatieve mogelijkheden. Wie een keuze wil maken uit het uitgebreide aanbod, doet er goed aan de Deltapontjes brochure te raadplegen of contact op te nemen met één van de VVV-kantoren in het gebied.

Tip voor een dagje uit
De overtocht van Strijensas naar Moerdijk dorp laat zich goed combineren met de nieuwe veerverbinding tussen Willemstad en Numansdorp.