NOC*NSF


Arnhem, 8 juli 2010

Samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht 'op weg naar Londen 2012'

Het Nederlands Paralympisch Team zal 'op weg naar Londen' en tijdens de Paralympische Spelen Londen 2012 op sportmedisch gebied begeleid worden door een sportarts en een revalidatiearts van het UMC Utrecht.

Vandaag werd op Nationaal Sportcentrum Papendal ten kantore van NOC*NSF de samenwerkingsovereenkomst getekend door prof. dr. Eline Lindeman namens het UMC Utrecht, Jeroen Bijl, manager Topsport NOC*NSF en Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF.

Sportarts drs. Maarten Moen en revalidatiearts dr. Herman Holtslag gaan invulling geven aan de coördinatie en begeleiding van het Nederlands Paralympisch Team op sportmedisch gebied. Zij zijn beide werkzaam op de afdeling 'Revalidatie, Verplegingswetenschappen en Sport' van het UMC Utrecht.

Voor specifieke deskundigheid en facilitaire ondersteuning kunnen zij gebruik maken van de diensten van een brede coalitie van organisaties in het midden van Nederland die hun kennis en mogelijkheden op het gebied van de gehandicaptensport bij elkaar brengen. Deze coalitie bestaat naast het UMC Utrecht, uit revalidatiecentrum De Hoogstraat te Utrecht, KNVB Sportmedisch Centrum te Zeist en het Militair Revalidatiecentrum te Doorn.

Quote Prof. dr. Eline Lindeman, Afdelingshoofd Revalidatie, Verplegingswetenschap en Sport : "Exercise is medicine"; met het voorbeeld van topsporters die op de Paralympische Spelen willen excelleren, wil het UMC mensen met een handicap motiveren om met sport het beste uit zichzelf te halen. Wij brengen graag onze expertise in, zodat we met elkaar door leren en presteren gehandicaptensport in heel Nederland naar een hoger niveau kunnen tillen. Met elkaar streven naar medailles op de Paralympische Spelen is enorm motiverend en geeft veel positieve energie."

André Cats, Chef de Mission Nederlands Paralympisch Team Londen 2012: "Een goede medische begeleiding is bij een traject richting de Spelen onontbeerlijk. In Londen willen we met het Nederlands Paralympisch Team een stap maken als het gaat om aansluiten bij de Olympische Top 10 ambitie. In Beijing behaalde Nederland een 19e plaats in het eindklassement. In Londen willen we richting de Top 16.

Door samenwerking met het UMC Utrecht kunnen we sportmedische begeleiding op topniveau aanbieden aan de sporters van het Nederlands Paralympisch Team. Het UMC Utrecht is voor ons een perfecte partner op weg naar de Paralympische Spelen Londen 2012."
Meer informatie over de Paralympische Spelen, de Paralympische sport en het Nederlands Paralympisch Team vindt u op www.paralympisch.nl of www.nocnsf.nl.
-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245


---- --