Outletkoop.nl 'Gat in de markt: vlooienmarkt op internet'


Bijvangst: "pareltjes" als glasblazer, goudsmid en lijstenmaker

ROTTERDAM, 20100708 -- "De kleine lokale winkeltjes hebben het zwaar. Denk aan een schoenenwinkel, gespecialiseerde lampenzaak of de boetiek `om de hoek'. Niet enkel en alleen door de huidige recessie maar ook door concurrentie van - het toenemende aantal - webwinkels. De nieuwe site Outletkoop.nl van ondernemer Foppe ten Broek biedt uitkomst. Deze website is een soort Marktplaats, maar dan voor nieuwe spullen van zelfstandige ondernemers met een eigen winkel', aldus Ten Broek in het blad Twinkle.

Twinkle, het vakblad voor de internetondernemer, kwalificeert www.OutletKoop.nl dan ook als een "gat in de markt: een vlooienmarkt op internet".

Kwaliteit plus korting
Op de vlooienmarkten die Ten Broek samen met zijn vrouw Siena in Venlo organiseert, worden de spullen van particulieren verkocht die anders maar op zolder staan. `Omdat ik uit mijn eigen ervaring weet - ik heb een sportzaak gerund - dat er bij winkeliers ook vaak spullen "op zolder" liggen die ze toch graag willen verkopen, heb ik een soort vlooienmarkt willen ontwikkelen voor op internet. Alleen is in dit geval alles nieuw en met korting. Ook mogen alleen de ondernemers met een eigen winkel hun -goederen aanbieden. Dus geen franchise-nemers of groothandel. Dit is een groot verschil met Marktplaats.nl, waar iedereen kan kopen en verkopen. Bij Outletkoop.nl koopt de klant alleen bij een gevestigde winkelier, dit maakt het betrouwbaar en biedt ook service en kwaliteit.'

Afzetmarkt vergroten
Outletkoop.nl werkt als volgt: bij aanmelding kan een winkelier zijn artikelen op de site plaatsen, altijd met korting . Vaak gaat het om producten die hij moeilijk verkoopt zoals -restpartijen of verouderde modellen. `Zo heeft een zelfstandige winkelier heel Nederland als afzetmarkt in tegenstelling tot zijn eigen winkel waar hij met kortingsacties maar een beperkt publiek bereikt', vertelt Ten Broek.

Bijvangst: "pareltjes"
Bij zijn rondgang met camper door Nederland, waarbij de internetondernemer samen met zijn vrouw Siena, allerlei winkels persoonlijk heeft bezocht, heeft hij echte "pareltjes"in de detailhandel ontdekt. Ervaren vaklieden, waarvan je niet snel producten vindt op het internet. Maar ook glasblazer Miranda van de Waal, een echte vakvrouw, uit Rotterdam, Werner Niijdam, goud- en zilversmid te Vlaardingen en Jan Bazen, lijstenmaker te Brielle bieden een aantal van hun producten nu aan op OutletKoop.nl. En ook in dit geval geldt: kwaliteit met korting.

OutletKoop.nl