Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

8 T/M 25 juli KARAVAAN
Reizend Theaterfestival in Noord-Holland
126 KM VERBEELDING OP DE WESTFRIESE OMRINGDIJK

Haarlem, 4 maart 2010

De 18e editie van Karavaan reist dit jaar weer over de Westfriese Omringdijk; van 2009 tot 2011 de speellocatie en inspiratiebron voor het festival. De Westfriese Omringdijk is hét monument van de eeuwenlange strijd tegen het water en omsluit Westfriesland, een regio met een rijk, cultureel verleden. Het festival strijkt dit jaar neer in drie grote plaatsen op de dijk:

8 t/m 11 juli HOORN
15 t/m 18 juli ALKMAAR
22 t/m 25 juli SCHAGEN

Locatietheater, Straattheater en het Karavaanlab
Naast internationale straattheateracts die de hele maand juli over de dijk van dorp naar stad trekken brengt Karavaan verschillende locatietheater producties. De speellocaties zijn geworteld in het weidse land aan, om of op de dijk en zijn per boot, bus, fiets of paard en wagen te bereiken.

In het Karavaanlab krijgen kunstenaars de gelegenheid om in aanloop naar het festival onderzoek te doen naar hun gedroomde project voor Karavaan. Het landschap, de bewoners en lokale deskundigen vormen de inspiratiebron voor films, verhalen, foto's en muzikale voorstellingen. Tijdens het festival presenteren zij hun bevindingen aan het publiek.

Titia Bouwmeester (artistiek leider Karavaan): 'Ik ben gefascineerd door de veranderende identiteit van Noord-Holland. Ik wil kunstenaars en theatermakers verleiden om voorstellingen te ontwikkelen die daarop inspelen. Theater dat mensen verbindt met elkaar, met hun geschiedenis en hun omgeving. Voorstellingen die zijn geïnspireerd op verhalen van bewoners en de kwaliteiten van het landschap.

Drie premières in 2010
Pé Okx, deelnemer Kijk op de Dijk 2009, presenteert Westfriese Omloop, het leven op de dijk: 126 kilometer in 45 minuten.

Lyda Tijsen brengt locatietheater tussen droom en werkelijkheid in Verkassen II door theatergroep Het Gezelschap. Het vervolg op de succesvolle productie uit 2009 over het afscheid van een familiebedrijf.

In de Mijzenpolder staat het locatiespektakel Een paard, een paard van Moos d'Herripon over macht en ambitie in de West-Friese traditie. Floris V versus Dirk Scheringa.

De volgende makers en gezelschappen zijn (ovb) te zien tijdens het festival: Moos d'Herripon, Bart Oomen, Pé Okx, 5eKwartier, Bot, Het Gezelschap, De Jongens, Deuten en de goeij, The Glasshouse, Peergroup, WAK, Het Syndicaat i.s.m. ISH e.a.

Kijk voor meer informatie op www.karavaan.nl.