Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gemeente opent Fietsdepot voor weesfietsen

Sittard-Geleen, 6 juli 2010 - Burgemeester Sjraar Cox opent op 88 juli 2010 het Fietsdepot Sittard-Geleen. Sittard-Geleen opent het fietsdepot naar voorbeeld van gemeenten als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Hiervoor gaat de gemeente de samenwerking aan met het fietsherstelproject van het Karwei (Orbis GGZ). Fietsen die in het kader van het weesfietsenbeleid worden geruimd in fietsenstallingen op de NS stations komen terecht in het Fietsdepot. Eigenaren van die fietsen kunnen daar hun fiets kosteloos weer ophalen als zij zich legitimeren en kunnen aantonen dat het hun fiets is. Mensen die het slachtoffer zijn geworden van fietsdiefstal kunnen, met een proces-verbaal van de politie, bij het Fietsdepot een nieuwe fiets aanschaffen tegen een redelijke prijs. Ook fietswrakken die gevonden worden in de openbare ruimte komen in het Fietsdepot terecht en worden hier hersteld.

Mensen die hun fiets in een aaneengesloten periode van 28 dagen of meer laten staan bij één van de NS-stations, lopen sinds kort het risico dat hun fiets wordt meegenomen door medewerkers van het Fietsdepot. De fietsen worden geruimd om plaats te maken voor fietsen van mensen die hun fiets wel regelmatig gebruiken. Met deze regeling probeert de gemeente, in samenwerking met het Karwei, Stadstoezicht Westelijke Mijnstreek, NS, KLPD en politie de stallingcapaciteit te vergroten, waardoor fietsen ordentelijk in de rekken staan. Daarmee wordt de kans op fietsdiefstal verkleind en de leefbaarheid vergroot.

Officiële opening

Het fietsdepot wordt officieel geopend op donderdag 8 juli 2010 om 13:00 door burgemeester Sjraar Cox.

Contactgegevens fietsdepot:

Fietsdepot Sittard-Geleen

Millenerweg 8 Sittard

Telefoonnummer: 046-458 7156

E-mail: fietsdepot@sittard-geleen.nl

Internet: www.sittard-geleen.nl/fietsdepot

Openingstijden:

maandag 13.00-16.00 uur

dinsdag 09.00-17.00 uur

woensdag 09.00-12.00 uur

donderdag 09.00-17.00 uur

vrijdag 09.00-12.00 uur

Het fietsdepot is een onderdeel van het project 'Houd je Fiets!' dat als doel heeft om op de korte termijn de overlast rondom fietsenstallingen op de stations, en daarmee de vergrote kans op fietsdiefstal, aan te pakken. Binnen de kaders van het Fietsbeleidsplan Sittard-Geleen 2009-2015 worden fietsstallingen, fietspaden en andere fietsvoorzieningen verbeterd.




Gemeente Sittard-Geleen