Ingezonden persbericht


Persbericht: Rugby op "de Linde"

Rugby is een harde sport, is dat wel geschikt voor onze leerlingen? Dit vroegen meerdere leerkrachten van ZML-school de Linde zich de voorgaande maanden af. Na vijf weken Rugby-clinics is het volmondige antwoord echter: JA!

Clinic trainers Arthur, Pim en Roy van de Deventerse Rugbyclub de Pickwick Players namen de uitdaging aan en hebben vijf weken achtereen de leerlingen weten te enthousiasmeren voor het door hun geliefde rugbyspel. Met veel plezier hebben de leerlingen de clinics gevolgd en tevreden kregen ze na afloop van de laatste training hun welverdiende oorkonde uitgereikt, uit naam van het verenigingsbestuur. Na afloop waren de trainers het volledig met elkaar eens: "Het was fantastisch om te zien hoe snel de leerlingen de bestaande schroom aan de kant zetten om zich vervolgens vol overgave op de verschillende oefeningen te storten. Na slechts 5 weken heb je al echt het gevoel dat er een band is ontstaan met sommige leerlingen, normaal gesproken duurt dat toch langer".

De clinics werden georganiseerd in kader van Special Heroes, het sportstimuleringsproject voor leerlingen met een chronische ziekte of met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking in het Speciaal Onderwijs. De Linde heeft een combinatiefunctionaris in dienst die de invulling van deze Special Heroes Clinics verzorgd, naast het verzorgen van gymlessen. Omdat deze functie in het leven is geroepen, kunnen de leerlingen kennis maken met een diversiteit aan sporten en probeert men ze warm te maken voor een levenslange sportuitoefening.

Rugbyclub the Pickwick Players is overigens de eerste rugbyclub in Nederland die deze Special Heroes sportstimulering heeft omarmd en geeft daarmee eens te meer haar visitekaartje af als een maatschappelijk betrokken en vooral open vereniging.