Ingezonden persbericht



LELYSTAD, 28 juni 2010

Stichting De Barak presenteert:

"Pioniers van Warande - op jacht naar geluk!"
een kunstproject van kunstenaar Jack van Mildert

Op donderdag 8 juli a.s. vindt om 9.00 uur de aftrap van het kunstproject "Pioniers van Warande - op jacht naar geluk!" plaats aan de Parnassialaan in de nieuwe woonwijk Warande te Lelystad. De kunstenaar introduceert dan de eerste in een serie "Deurmatgesprekken". Eerste gesprekspartner is wethouder Jop Fackeldey.

In Lelystad moet het nieuwbouwproject Warande plaats bieden aan 8.500 woningen. Op uitnodiging van Stichting De Barak volgt beeldend kunstenaar Jack van Mildert het veranderingsproces in Warande. Met zijn project "Pioniers van Warande - op jacht naar geluk!" onderzoekt hij of het mogelijk is om in de nieuwe wijk, naast de 'logische' netwerken zoals riolering, water, licht en glasvezel, middels sociale interventies ook de eerste handvatten aan te reiken voor een sociaal netwerk en vangnet.

Als onderdeel van dit project worden vanaf juli de nieuwe bewoners en omwonenden van Warande uitgenodigd om deel te nemen aan "Deurmatgesprekken" op een verplaatsbare en speciaal voor dit doel ontworpen ontmoetingsplek in de wijk. Tijdens de "Deurmatgesprekken" wil Van Mildert met steeds vier deelnemers gesprekken voeren over persoonlijk en gemeenschappelijk geluk in relatie tot de wijk in aanbouw en bespreken of het nut heeft om samen te investeren in de sociale samenhang van de wijk.

Ter voorbereiding op de "Deurmatgesprekken" heeft Van Mildert met jongeren van de aanliggende justitiële behandelinrichting LSG-Rentray gekeken naar wat de basis van geluk zou kunnen zijn en naar hun mogelijkheden om sociaal te integreren. De input van deze workshops vormt de leidraad voor de gesprekken op locatie.

Uiteindelijk zal de input van alle gesprekken worden samengevoegd in een 'visiedocument' wat als handvat dient voor het ontwerpen van een definitief 'geluks-kunstwerk' in Warande.

Let op: deelname aan het project kan bijdragen aan:
* een verbeterd wijkgevoel

* een verhoogd woongenot

* sociale insluiting

* geluksbeleving in het algemeen, en in het bijzonder in Warande
* kans op verhoogde economische waarde van huis en kavel

Aanmelden voor de Deurmatgesprekken en voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Jack van Mildert 0183 565024 of jack@jackvanmildert.nl http://www.waarisjackvanmildertmeebezig.nl