Gemeente Dongen

Zwieren en zwaaien op het Wilhelminaplein

Publicatiedatum: 28-6-2010

Van 9 tot en met 13 juli staat het Wilhelminaplein in Dongen weer vol met
kermisattracties. Er staan ongeveer 30 attracties klaar om jong en oud te vermaken.
Op vrijdag is de familieavond, waarbij veel attracties speciale prijzen hanteren of
aanbiedingen hebben voor de bezoekers. Op zaterdag komt clown Desalles naar de
kermis en op maandag treedt de Nederlandstalige zanger Alex op. De Dongense
zanger Davy verzorgt het voorprogramma.

De opening van de kermis valt traditiegetrouw samen met de ballonnenwedstrijd. Na de
openingshandeling op vrijdag 9 juli om 19.00 uur wordt het startsein gegeven voor de
afstandswedstrijd. De ballonnen met wedstrijdkaart zijn die dag tussen 18.15 en 18.45 uur gratis bij de Cammeleur af te halen. Blaaskapel Aosum Noot zorgt voor de muzikale begeleiding tijdens de tocht van de Cammeleur naar het Wilhelminaplein.

Programma
Op vrijdag 9 juli start, na de ballonnenwedstrijd, de kermis met de familieavond. De attracties geven op deze avond aantrekkelijke kortingen. De kermis is deze dag tot 24.00 uur geopend. Op zaterdag 10 juli komt clown Desalles vanaf 19.00 uur kermis vieren. Op maandag 12 juli treedt Alex op vanaf 21.00 uur. Alex is een Nederlandse zanger die bekend staat als een echte feestartiest. Hij is onder andere bekend van het nummer Een bossie rooie rozen. Zijn repertoire bestaat uit echte meezingers. In het voorprogramma, vanaf 20.30 uur, zal de Dongense zanger Davy een optreden verzorgen.

Zanger Alex Van zaterdag 10 juli tot en met dinsdag 13 juli is de kermis open van 13.30 uur tot 24.00 uur.
Dinsdagavond wordt de kermis om 23.00 uur met een spetterend vuurwerk afgesloten.

Ballonnenwedstrijd 2009
Zaterdagmiddag 10 juli is de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd 2009. De winnaars mogen om 14.00 uur bij de poffertjeskraam hun prijs, een dag gratis kermisvieren, in ontvangst nemen. De winnaars van 2009 zijn: Milan Stevens, Niels DAnjou, Lars van Looy, Britt Geerts en Xena Kieboom.

Attracties
De kermisbezoekers kunnen zich uitleven in onder andere de draaimolen, de bootjesmolen en de buggy-ride. Andere attracties zijn autoscooter, lunapark, polyp, booster, spookhuis en Around the World 60. Natuurlijk zijn er ook spel- en behendigheidattracties en eetkramen. De attracties die deelnemen aan de familieavond kunt u herkennen aan de speciale poster.

Verplaatsing weekmarkt
Tijdens de kermis kunnen de marktkooplieden van de weekmarkt niet op het Wilhelminaplein terecht. Net als vorig jaar wordt de markt op maandag 12 juli verplaatst naar de Torenstraat.

Wie ontvangt de Piet Leander wisseltrofee 2010? Sinds 1995 reikt de gemeente jaarlijks de Piet Leander Wissel-trofee uit. De trofee is bedoeld voor de exploitant met de beste klantvriendelijkheid, presentatie en netheid. De grootte, de hoogte en de veelheid verlichting van de attractie spelen dus geen rol. De trofee is een vervolg op de titel BOVAK-Kermis-stad, die Dongen in 1994 in de wacht sleepte. Hierop voortbordurend is het jaar erop de Piet Leander wisseltrofee in het leven geroepen. Ook wil de NKB Nederlandse Kermisbond op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander hoog houden. Hij had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde dan met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan de kermis. Vorig jaar ging de firma G. Eeringa van de bootjesmolen met de prijs naar huis. Burgemeester Simone Dirven reikt de trofee op 11 juli om 17.00 uur uit. De jury bestaat uit Jacqueline Schilders (journaliste Weekblad voor Dongen), de heer Harry Sandig (maker van kermisminiaturen) en de heer Piet Scheepers (journalist voor BN/De Stem).