Gemeente Zoetermeer

Zoeken naar nachtvlinders in donker Westerpark

logo Jaar van de biodiversiteit
Met een lamp en wit laken in het donkere Westerpark zoeken naar mooie nachtvlinders. Dat kan tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op vrijdag 9 juli. De vereniging van veldbiologie, KNNV-afdeling Zoetermeer, en de gemeente organiseren een excursie bij 't Westpunt in het Westerpark. Iedereen is van harte welkom.

De excursie start om 22.30 uur bij de ingang van het Westerpark aan de Turfberg. De groep vertrekt onder begeleiding naar het 't Westpunt. Daar kunnen de deelnemers tot middernacht kennis maken met nachtvlinders.

Nachtvlinderdeskundige Jeroen Voogd geeft een korte toelichting en probeert met behulp van een lamp en laken een aantal interessante voorbeelden van deze fascinerende diergroep te laten zien. Bij slecht weer gaat de excursie niet door. Om er zeker van te zijn dat deelnemers niet voor niets komen, kunnen zij op de dag bellen naar telefoon 079-346 9839 of 's avonds naar 06-41648021.

Jaar van de biodiversiteit
De gemeente organiseert deze excursie in het kader van het jaar van de biodiversiteit. Het jaar 2010 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale jaar van de biodiversiteit. Biodiversiteit is al het leven op aarde. De enorme verscheidenheid aan levende organismen is behalve mooi ook nuttig en noodzakelijk. Maar plant- en diersoorten verdwijnen en ecosystemen raken verstoord. Aantasting van biodiversiteit bedreigt uiteindelijk het voortbestaan van alle mensen.

De gemeente Zoetermeer sluit zich bij de Coalitie Biodiversiteit 2010 aan en organiseert de komende maanden diverse activiteiten.