Maison Hollandaise en pechhulp voor Nederlandse Tourliefhebbers

01/07/2010 10:51

BOVAG

BOVAG zorgt voor service en gezelligheid in de Franse Alpen

Rondom de eerste loodzware bergetappes van de komende Ronde van Frankrijk strijken tienduizenden Nederlandse wielerliefhebbers neer in en rond Morzine, in de Franse Alpen. Om lange wachttijden in geval van pech te voorkomen, stationeert BOVAG er van 9 tot en met 12 juli een pechhulpteam, om automobilisten, kampeerders en recreatieve fietsers ter plekke van dienst te zijn. Uitvalsbasis is een heus 'Maison Hollandaise'.

Op zondag 11 juli bedwingen de renners de klim naar Morzine-Avoriaz. Op 12 juli is er in Morzine een rustdag en op 13 juli vertrekt de karavaan vanuit het dorp voor een monstertocht over de Colombière en de Madeleine. Toursupporters zoeken al vroeg een plek langs het parcours en bivakkeren daar dagenlang. Anderen wagen zich met hun eigen fiets aan de klim naar Avoriaz, voordat de professionals langs razen. Net als afgelopen jaar bij de Mont Ventoux is BOVAG aan de voet van de berg, in Morzine bij Café Restaurant La Rotonde, paraat met monteurs om pechgevalletjes snel en gratis op te lossen en om technische ondersteuning te bieden aan de fietsliefhebbers.

Maison Hollandaise

Op 11 juli staat tevens de finale van het WK voetbal op het programma en dat willen veel wielerliefhebbers ongetwijfeld óók niet missen. Vandaar dat Café Restaurant La Rotonde wordt omgetoverd tot 'Maison Hollandaise', compleet met groot scherm voor de finale. La Rotonde beschikt over een groot terras en een grote tuin, met plek voor honderden bezoekers en ligt midden in het dorp, aan het parcours van de etappe van 11 juli. Het 'Maison Hollandaise' wordt op vrijdagmiddag 9 juli officieel geopend door de burgemeester van Morzine Avoriaz, de heer Jean-Louis Battandier, en wordt op maandagavond 12 juli gesloten.

Steunpunt

De hele zomer lang is hulp voor Nederlandse toeristen in (Zuid-)Frankrijk overigens niet ver weg. BOVAG Pechhulp stationeert acht weken lang een team van monteurs in het centraal in Zuid-Frankrijk gelegen Le Muy om snel, adequaat en in de eigen taal hulp te bieden bij pech onderweg.