Primeur voor André Rieu - bij noodweer wordt Vrijthofconcert verplaatst naar overdekte locatie 01/07/2010 14:46

PR Newswire

MAASTRICHT, Nederland, July 1, 2010 /PRNewswire/ -- Wederom een primeur voor 'koning van de wals' André Rieu - Na zijn allergrootste mobiele kasteel 'Schönbrunn' ter wereld, heeft hij voor zijn concertreeks op het Vrijthof in Maastricht van 9-18 juli wederom een noviteit.

Indien er noodweer verwacht wordt zal het concert verplaatst worden naar het MECC in Maastricht. Er is gedurende de hele concertperiode een complete hal ingericht in Vrijthof stijl compleet met een bühne, licht, geluid en 8.000 stoelen. Mocht er echt noodweer op komst zijn dan zal uiterlijk om 12.00 's middags de beslissing worden genomen om het concert te verplaatsen.

"Vorig jaar, bij de afbouw na de concerten hadden we echt noodweer. Ik zag toen wat de gevolgen waren. Met zo'n weer kun je echt geen concert geven. Het is ook niet toegestaan door de gemeente. Voor deze concertreeks komen mensen uit de hele wereld en die kan ik niet me lege handen naar huis sturen. We geven dit jaar al 8 concerten. Het risico is erg groot dat je concerten moet afgelasten. Dus daarom dat ik samen met mijn vrouw Marjorie deze optie heb bedacht. Het is natuurlijk een forse investeringen en toch hoop ik oprecht dat we het niet nodig hebben. Live op het Vrijthof blijft het mooiste" Aldus André Rieu

Via nieuwsbrieven, informatieborden langs de toegangswegen,
informatienummers, sms-diensten en de media zullen de mensen van de eventuele verplaatsing op de hoogte worden gebracht. Iedereen moet op eigen gelegenheid naar het MECC Maastricht komen. Ook de aanvangstijd van 21.30 uur zal niet veranderen.

Bij regenweer zal het concert gewoon doorgang vinden op het Vrijthof. Er worden dan poncho's verstrekt.

Naast de reguliere concertkaarten, verkopen de horecazaken aan het Vrijthof ook zogenaamde terrasarrangementen tijdens het concert. Voor deze mensen zal er weinig veranderen bij een mogelijke verplaatsing. De arrangementen zullen gewoon doorgang vinden bij de horecagelegenheden binnen. Voor een paar horecazaken zonder binnenruimte zijn alternatieven bedacht. Er zal door Rieu een Live TV verbinding worden gelegd tussen het MECC en het Vrijthof zodat alle bezitters van een terrasarrangement gewoon van het concert kunnen blijven genieten.

Via de website http://www.andrerieu.info wordt iedereen op de hoogte worden gehouden van de laatste stand van zaken.

André Rieu & Johann Strauss Orkest
Op het Vrijthof, Maastricht
9 t/m 13 & 16 t/m 18 juli 2010
Tickets via: http://www.UITbaliemaastricht.nl

Voor persfoto's, biografie, discografie en meer achtergrond informatie bezoek: http://press.andrerieu.com

Contact: Kerstin Cornelis, André Rieu Productions, T: +31(0)6-54-35-17-10, E: pr@andrerieugroup.com






-