Gemeente Maasgouw


Doe mee met de Nationale Nachtvlinder-Nacht op de Beegderheide!

Klein avondrood

In de nacht van vrijdag 9 juli is heel Nederland in de ban van de Nationale Nachtvlinder-Nacht. Op veel plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders. Zo ook op de Beegderheide.

De Nationale Nachtvlinder-Nacht heeft als doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen.

Op de Beegderheide worden door de werkgroep Vrienden van de Beegderheide in samenwerking met de gemeente, met behulp van lichtvallen en stroop nachtvlinders gelokt. Mogelijk krijgen we beestjes met fraaie namen als Huismoeder, Weeskind, Hyena, Schedeldrager of Groot Avondrood te zien.
Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlinder-Nacht op de Beegderheide.

De Nachtvlinder-Nacht begint om 21.30 uur en wordt gehouden op het parkeerterrein langs het Beegderveld (tussen Beegden en Horn). U kunt ook gerust iets later komen als het helemaal donker is.

Meer informatie over de Nachtvlinder-Nacht en overige excursiepunten in Nederland zijn te vinden op www.vlinderstichting.nl.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00