NCRV

ZomerNachten - Diederik van Vleuten

Diederik van Vleuten maakt radioprogramma

Vrijdag 9 / zaterdag 10 juli 2010

00.00 uur, Radio 1

Cabaretier-muzikant laat zichzelf horen in unieke reeks NCRV ZomerNachten

Cabaretier-muzikant Diederik van Vleuten maakt op 10 juli een eigen radioprogramma in de NCRV-serie ZomerNachten op Radio 1. Van Vleuten zal in anderhalf uur zijn eigen verhaal vertellen. Hoe hij de live-uitzending invult, is helemaal aan hem.

Jarenlang trad Van Vleuten samen met Erik van Muiswinkel op in succesvolle shows zoals âMannen van de Wereldâ en âMannen met Vaste lastenâ. Ook was hij vast onderdeel in het cabaretblok in Kopspijkers van Jack Spijkerman. Het conservatorium in Den Haag maakte hij niet af, maar hij schreef wel de openingstune van onder meer Studio Spaan en Ook dat nog!

Komend najaar is Van Vleuten in de theaters te zien in zijn eerste soloprogramma âDaar werd iets groots verrichtâ, een familiegeschiedenis die zich afspeelt in koloniaal Indonesië. Van Vleuten woont samen met cabaretière Bianca Krijgsman; ze hebben twee kinderen.

Andere gastheren/gastvrouw in deze reeks:


* Victor Muller, eigenaar Spyker en Saab
* Marcel Lüske, pokerlegende

* Ramsey Nasr, dichter des vaderlands
* Abram de Swaan, socioloog

* Linda Rose Smit

* Andreé van Es, grande dame GroenLinks

ZomerNachten onderscheidt zich doordat er geen presentator in het programma aanwezig is. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De Nederlandse variant zal in het NCRV-Radio 1-programma Casa Luna te horen zijn.

De NCRV maakt negen afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode van 10 juli tot en met 28 augustus om 0.00 uur op Radio 1. ZomerNachten is er ook op internet: www.zomernachten.ncrv.nl.