Gemeente Noordenveld

cursus op kosten van de gemeente

Met de VOR-bus en op cursus op kosten van de gemeente

Gepubliceerd op: 09 juli 2010

Cursus

Het volgen van cursussen kan bijdragen aan het welbevinden van mensen met een inkomen op minimumniveau. "En dat vinden wij als College belangrijk, aldus wethouder Oeds Keizer. "Wij vinden het een goede zaak dat mensen deel kunnen nemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor mensen met een inkomen op minimumniveau is dit vaak moeilijk. Wij hebben als College dan ook besloten om de kosten voor deze activiteiten (deels) te vergoeden uit het onderdeel sociaal culturele activiteiten van het gemeentelijk Minimabeleid."

Recreatieritten met de VOR-bus

"Ook komt het het persoonlijk welbevinden ten goede als mensen af en toe een uitstapje kunnen maken, even de dagelijkse sleur doorbreken. Daarvoor kunnen mensen met een inkomen op minimumniveau gebruik maken van de Stichting Vervoer voor Ouderen Noordenveld, de VOR aan de Rietdekker 11 in Roden" aldus wethouder Keizer. "De VOR verzorgt in het voor- en najaar recreatieritten met een sociaal-cultureel aspect. Kijk voor meer informatie hierover op de site van de VOR http://www.vor-bus.nl/ of bel met 050 - 8505343. Op de site ziet u ook een overzicht van de 11 uitgiftepunten in de gemeente waar u de tien-knippenkaart ter waarde van EUR 15,00 kunt kopen."

Hoogte vergoeding

De vergoeding voor de cursus en de vergoeding van de kosten voor de VOR-bus is maximaal EUR 86,00 per persoon per jaar. Mocht u in 2010 al gebruik gemaakt hebben van een recreatieve VOR-rit of een cursus hebben gevolgd, dan kunt u dus alsnog in aanmerking komen voor deze bijdrage.

Voor wie?

Het gemeentelijk Minimabeleid is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 115% van bijstandsniveau en vermogen dat binnen de vermogensnorm van de bijstand ligt. Mensen kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de kosten van:

* zowel basis- als middelbaar onderwijs;

* een zwemabonnement voor een zwembad in Noordenveld;
* het lidmaatschap van de bibliotheek;

* de kosten van een abonnement op kabel, krant, internet en telefoon;
* vrijwilligerswerk;

* het lidmaatschap van een sportvereniging of sociaal-culturele activiteiten.

Informatie

Voor meer informatie kunt u bellen naar de vakgroep Administratie en Ondersteuning in het gemeentehuis (050) 50 27 222, Raadhuisstraat 1 te Roden.