Project Gemeente Westland

Westland ondertekent contracten leerlingenvervoer

Gemeente Westland ondertekent contracten leerlingenvervoer

Publicatiedatum: 09-07-2010

Op 7 juli heeft gemeente Westland de contracten voor het leerlingenvervoer ondertekend met Connexxion Taxi Services en Taxi Bakker. Als gevolg van een Europese aanbestedingsprocedure gaan zij de komende jaren het leerlingenvervoer in Westland verzorgen.

Voor de ritten richting Rotterdam en verder wordt Taxi Bakker uit Barendrecht de vervoerder. Voor de ritten binnen Westland en richting Den Haag en verder, blijft Connexxion het vervoer uitvoeren. De ouders die te maken krijgen met een wisseling van vervoerder zijn hierover schriftelijk door de gemeente geinformeerd. Taxi Bakker zal binnenkort afspraken maken met deze ouders om kennis te maken. Voor de ouders die bij Connexxion blijven, blijft alles hetzelfde.

Aanbesteding
De afgelopen schooljaren is het leerlingenvervoer naar tevredenheid van ouders en scholen door Connexxion uitgevoerd. Aan het einde van dit schooljaar liep het contract met Connexxion echter af. Dit betekende dat het leerlingenvervoer opnieuw aanbesteed moest worden volgens de wettelijke Europese regels. In de aanbestedingsprocedure was kwaliteit een belangrijk beoordelingscriterium. De gemeente rekent er dan ook op, met deze vervoerders, goede partners gevonden te hebben voor een veilige en zorgvuldige uitvoering van het leerlingenvervoer.

Leerlingenvervoer
Het leerlingenvervoer is geregeld in een verordening. Deze verordening maakt het mogelijk een vergoeding te krijgen voor het vervoer van een kind naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school. Dit is de school die het dichtste bij de woning is gelegen, past bij het onderwijs dat uw kind nodig heeft en de levensbeschouwelijke grondslag waar uw voorkeur naar uitgaat. In sommige gevallen biedt de gemeente taxivervoer in plaats van een vergoeding aan.