Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Duo verdacht van leksteken tientallen autobanden | |
De politie is bezig met het afronden van een onderzoek naar het leksteken van tientallen autobanden in de wijken, Zevenhuizen, de Maten, Kersschoten, Parken en Apeldoorn-Zuid. Twee jonge Apeldoorners werden hiervoor aangehouden. Zij hebben beiden een verklaring afgelegd.


Tussen 6 maart en 13 juni zijn er in zeven nachten autobanden lek gestoken in de verschillende Apeldoornse wijken. Er kwamen bij de politie tientallen aangiftes binnen. De vernielingen bestonden uit het leksteken van één of meerdere banden. In een enkel geval bleek een auto ook te zijn bekrast.


Onderzoek


De politie heeft naar aanleiding van de forse stijging van het aantal vernielingen een uitgebreid onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek zijn er meerdere getuigenverklaringen opgenomen. De politie sluit niet uit dat er meerdere auto-eigenaren zijn die nog geen aangifte hebben gedaan.


Deze worden verzocht om alsnog aangifte te doen via www.politie.nl/aangifte.


Aanhoudingen


Op maandag 21 juni heeft de politie een 22-jarige Apeldoorner aangehouden voor de vernielingen. De man werd meerdere malen verhoord. Op dinsdag 29 juni werd er een tweede verdachte, een 16-jarige plaatsgenoot, aangehouden. Ook hij werd meerdere malen verhoord. Beide jongemannen zijn voorgeleid voor de Rechter-commissaris en onder voorwaarden in vrijheid gesteld.


Proces-verbaal


De politie maakt proces-verbaal op tegen het tweetal en voegt hierin alle aangiftes toe die zijn binnengekomen van de vernielingen in de zeven genoemde nachten. De gedupeerde auto-eigenaren die aangifte hebben gedaan worden hierover door de politie geïnformeerd.


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(



---- --