Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 09-07-2010

Winkeldiefstal

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmiddag twee vrouwen aangehouden die uit een winkel aan de Utrechtsestraat een aanzienlijke hoeveelheid kleding hadden gestolen.

Winkelmedewerkers betrapten de twee dames, rond 16.25 uur, toen zij met de kleding de winkel verlieten. De vrouwen, inwoners van Hoogland en Soest in de leeftijd van 34 en 24 jaar, hadden de beveiligingslabels met geweld verwijderd waardoor de gestolen kleding onherstelbaar beschadigd raakte. De schade aan de kleding lag rond de 420 euro.

De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Zij bekenden de diefstal en kregen een proces-verbaal.

Aanrijding met kind

AMERSFOORT Op donderdag 8 juli vond op de kruising van de Prattenburgseberg met de Sprengenberg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een 9-jarig kind op een fiets. Het kind raakte hierbij gewond aan het gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De automobilist, een 57-jarige Amersfoorter, reed rond 19.30 uur vanaf de Muntberg de kruising op, maar zag daarbij het van rechts komende fietsertje over het hoofd. Het jongetje, inwoner van Amersfoort, viel op de grond en liep letsel aan zijn gezicht op.

Bij de automobilist werd een blaastest afgenomen maar hij bleek niet onder invloed van alcohol. De politie maakt een rapportage op.