Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Arriën Kruyt voorgedragen als nieuwe voorzitter ROVER Arriën Kruyt, ex-wethouder van Amersfoort, wordt door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter van reizigersvereniging ROVER. De Algemene Ledenvergadering beslist op zaterdag 18 september a.s. over de benoeming van Kruyt tot voorzitter. De vervroegde voorzitterswissel valt samen met het aantreden van de nieuwe Tweede Kamer. Arriën Kruyt wordt als enige kandidaat voorgedragen en is daarmee de beoogde opvolger van de huidige ROVER-voorzitter Michael van der Vlis.

Arriën Kruyt (geboren 1946) is de afgelopen 4 jaar wethouder geweest in Amersfoort. Daarvoor werkte hij onder meer als interim-manager en adviseur. In 1985 richtte hij het Landelijk Bureau Racismebestrijding op waar hij vervolgens nog 7 jaar directeur van bleef. Met veel werkervaring in politiek, kerkelijk en maatschappelijk verband is belangenbehartiging geen vreemde branche voor Kruyt. Bovendien is hij zelf enthousiast OV-reiziger en lid van ROVER. "Als frequent gebruiker van het openbaar vervoer is mij het belang van een krachtige reizigersvereniging geheel duidelijk", aldus Kruyt, "als oud-wethouder van Amersfoort weet ik dat zonder een goed openbaar vervoer de files en de milieuproblemen in Nederland onoplosbaar zijn. Als voorzitter van ROVER wil ik hier aan werken".

Voorzitter Michael van der Vlis maakt na zes jaar ruimte voor een opvolger. "Ik had al eerder voorgesteld om dat te doen op het moment dat er een nieuwe Tweede Kamer zou aantreden", aldus Van der Vlis, "contact met Kamerleden is namelijk een belangrijk onderdeel van het voorzitterswerk". Door de val van het kabinet Balkenende IV kwamen er vervroegde verkiezingen en werd ook de voorzitterswissel vervroegd. Michael van der Vlis blijft nog wel actief binnen ROVER.

Tijdens een extra Algemene Ledenvergadering zal Arriën Kruyt worden voorgedragen aan de leden van ROVER, bij deze gelegenheid kunnen ook tegenkandidaten worden aangedragen. Deze vergadering vindt plaats op zaterdag 18 september: de Nationale OV-dag in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Deze dag zal op feestelijke wijze de voorzittershamer worden doorgegeven.
Pagina geplaatst: 9 juli 2010