GWK Travelex deelt geld uit aan Oranjefans op Schiphol

09/07/2010 10:23

GWK Travelex

Vraag naar Zuid-Afrikaanse randen op Schiphol explosief gestegen

Oranjesupporters die zaterdag met het vliegtuig naar Zuid Afrika gaan, krijgen gratis tien Zuid-Afrikaanse randen mee van GWK Travelex. Een speciaal team zal de hele dag aanwezig zijn op de luchthaven om het geld uit te delen in combinatie met een voucher om geld te wisselen zonder commissie te hoeven betalen. Tien rand per persoon is genoeg voor een hapje of een drankje bij aankomst in Johannesburg.

,,Het is vanzelfsprekend een ludieke actie waarmee we de fans én het Nederlands elftal een hart onder de riem willen steken. Tegelijkertijd is het ook een signaal om aan te geven dat mensen een dergelijke reis serieus moeten voorbereiden en voor de zekerheid altijd contant geld mee zouden moeten nemen. Het is namelijk niet zo dat er overal geldautomaten staan die ook nog eens goed functioneren. Bovendien kampt zeker Zuid-Afrika met het probleem van skimming, het kopiëren van pasgegevens waarna er met een neppas illegaal gepind wordt. Als dat je overkomt, moet je de pas blokkeren en kun je ineens geen geld meer pinnen. Het op zak hebben van contant geld in de lokale valuta, kan dan je redding zijn'', aldus hoofd marketing Sjoerd Breebaart van GWK Travelex.

Dat veel mensen de mening van Breebaart delen, blijkt wel uit de explosief gestegen vraag naar Zuid-Afrikaanse randen bij de filialen van GWK Travelex op Schiphol. ,,De zegereeks van Oranje heeft gezorgd voor een ware run op randen. De vraag was zo groot dat we inmiddels extra voorraden van de Zuid-Afrikaanse rand hebben aangekocht, zodat dit weekeinde niemand teleurgesteld hoeft te worden. Tenzij er zaterdag natuurlijk zoveel mensen gaan, dat we de hele voorraad moeten weggeven'', lacht Breebaart. ,,Maar dan nog: dan heeft iedereen in elk geval een zakcentje om de eerste momenten in Zuid-Afrika door te komen!''






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,