Gemeente Waddinxveen


Geen nieuwe VROM startersleningen meer in Waddinxveen

Op dit moment kunnen starters op de woningmarkt in de gemeente Waddinxveen geen nieuwe aanvragen meer indienen voor een starterslening. De vraag naar startersleningen is zo groot dat op dit moment het budget van het ministerie van VROM is uitgeput.

Gemeenten die nog over voldoende budget beschikken hebben de mogelijkheid de regeling voort te zetten. Het budget dat de gemeente Waddinxveen beschikbaar heeft voor deze lening is bijna op. Of de regeling in de toekomst nog blijft bestaan is niet bekend.

Â

Mensen die in Waddinxveen voor het eerst een woning kopen, konden nog tot medio mei 2010 een starterslening aanvragen met de helft Rijksbijdrage. De tot en met 25 mei ontvangen aanvragen zullen nog worden afgehandeld. De lopende aanvragen die daarna binnenkomen, worden volledig gefinancierd uit het budget van de gemeente voor zover dat toereikend is. Op dit moment kunnen geen nieuwe aanvragen voor een starterslening meer worden ingediend in de gemeente Waddinxveen.

Â

De VROM Starterslening is bedoeld om het mensen makkelijker te maken voor het eerst een woning te kopen. De starterslening is een aanvullende lening tegen gunstige voorwaarden die het Rijk en gemeente gezamenlijk financieren. Deze lening dekt tot twintig procent van het totale hypotheekbedrag.

Â

In 2007 stelde het ministerie van VROM veertig miljoen euro beschikbaar voor het verstrekken van startersleningen. In de afgelopen 3,5 jaar heeft de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) in totaal bijna 9.000 startersleningen verstrekt met behulp van bijdragen van het ministerie van VROM, gemeenten en provincies.

Â