Politie Gelderland-Zuid

Ontkomen aan politie breekt bestuurder op

Gameren, 09-07-2010 o In de nacht van donderdag op vrijdag is een 20-jarige man uit Zuilichem, op de Leutsestraat in Gameren, met zijn auto op zijn kant gegaan. De bestuurder bleek te hebben gedronken.

Agenten zagen tijdens hun surveillance op de Van Heemstraweg hen een auto tegemoet rijden. De agenten wilden de bestuurder controleren en keerden hun auto. De bestuurder uit Zuilichem zag dat en ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten hadden moeite om de auto bij te houden en zagen dat de verdachte auto met ongeveer 100 km/u door Gameren reed.

In een bocht op de Leutsestraat had de bestuurder blijkbaar teveel risico genomen en was op zijn kant gegaan. De agenten spraken de jonge bestuurder aan en roken een alcohollucht. Hij gaf toe dat hij gedronken had en dat hij al eens eerder was betrapt. De man wist zelf uit zijn auto te kruipen maar was wel gewond aan zijn gezicht. De man blies een A en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 150 ug/l op het ademanalyseapparaat. Omdat het een beginnend bestuurder betrof werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg naast het proces-verbaal een rijverbod van 1 uur. (14)

Laatst gewijzigd 09-07-2010 10:38 | © Regio Gelderland-Zuid |