Rijksoverheid


Rijksoverheid.nl breidt uit

Nieuwsbericht | 09-07-2010

Op 8 juli 2010 zijn ook de ministeries van BZK, Justitie en VenW overgegaan naar Rijksoverheid.nl. 7 van de 13 ministeries zijn nu in de gezamenlijke website opgenomen.
Jonge vrouw kijkt geconcentreerd naar het beeldscherm van haar laptop.

De websites Minbzk.nl, Justitie.nl en Minvenw.nl gaan op 12 juli 2010 uit de lucht. Al het nieuws, de onderwerpen en de overige informatie van deze websites zijn dan te raadplegen op Rijksoverheid.nl.

Rijksoverheid.nl groeit stapsgewijs. De ministeries stappen gefaseerd over en de site wordt steeds verder uitgebouwd en verfijnd. Zo is er nu ook een wetgevingskalender.

In het derde kwartaal gaan ook de ministeries van VROM en SZW op in Rijksoverheid.nl. Eind 2010 volgen Buitenlandse Zaken, Defensie, Financiën en LNV.

Herkenbaar en toegankelijk

Rijksoverheid.nl is de gezamenlijke website voor alle ministeries waarmee de Rijksoverheid herkenbaarder en toegankelijker wil zijn. De website is op 31 maart 2010 live gegaan.

In plaats van op 16 websites van het Rijk, kan de bezoeker eind 2010 alle informatie vinden op één plek en gebruikmaken van één zoekmachine. Dit maakt het makkelijker om de juiste informatie te vinden.

Met één website bespaart de Rijksoverheid op de kosten voor het onderhoud van 16 aparte websites. Ook zijn er minder medewerkers nodig. Rijksoverheid.nl draagt zo bij aan de ambitie van het kabinet: een kleinere en betere overheid.